Vērmanes dārzā agros rītos pulcējas dejot gribētāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Dejot var visur, arī parkā. „Deja parkā” ir jaunās horeogrāfes Kristīnes Vismanes iecere, un viņa dejošanai izvēlējusies Vērmaņdārzu, aicinot uz rīta dejas nodarbībām dzīvās ritma grupas pavadījumā.

Nodarbībās Kristīnes Vismane vēlas iedvesmot dalībniekus paļauties uz savu ķermeni, iepazīt to tuvāk un kopīgi ļauties fiziskai aktivitātei, kas sapurina gan miesu, gan garu, turklāt deja parkā uzmundrina arī garāmgājējus.

„Ideja radās organiski, jo pašai bija tāda vēlēšanās. Pagājušajā gadā darīju to viena pati, lai saprastu, kā tas ir, bet šogad apņēmos aicināt arī citus,” par ieceri stāsta Vismane un atceras arī kādu kuriozu gadījumu:

Kādu rītu, kad dejoju, piestāja kāds vīrietis, nokāpa no riteņa, izvilka milzīgu zobenu un sāka izpildīt tos pašus dejas soļus, ko es, tikai ar zobenu. Tāda austrumu māksla!”

Pirmajai dejas nodarbībai smidzinošs lietus netraucēja, un apmeklētāja Elīze saka: „Kopā barā celties un iesākt dienu ar to, kas tev ļoti patīk, ir ārkārtīgi skaisti, un tad jau ir vienalga, kādi ir laikapstākļi. Galvenais, ka ir forši cilvēki apkārt, vari kustēties un atbrīvot sevi, ļauties tam, kas ir iekšā.” Deju nodarbības apmeklētājs Andris piebilst: „Galvenais, ka tas ir ārpus telpām, nav jāīrē zāle, vienkārši piecelies, atbrauc uz parciņu un izkusties, dejo, vingro. Bet mēs ne tikai dejosim, būs arī ritma sekcija šeit, priekšnesums.”

Pēc pirmās deju nodarbības idejas iniciatore Kristīne Vismane pauž cerību, ka nākamajās nodarbībās pievienosies arvien jauni dejot gribētāji:

Galvenais jau nav tas daudzums, bet labi pavadīts laiks.  Pamodināt ķermeni un garu. Bez ambīcijām, bez paškritikas. Pilnīgi brīvi. Arī garāmgājējiem tas iedod mundrumu, skaistāks rīts un pozitīvs lādiņš, kad redz - cilvēki kustas, dejo. Par to jau tas viss arī ir.”

„Deja parkā” turpmāk notiks otrdienu un ceturtdienu rītos plkst. 8, nākamā dejas nodarbība Vērmanes dārzā jau rīt, 10.aprīlī. Kristīne Vismane „Facebook” raksta, ja arī rītdien lietus liks par sevi manīt, dejas nodarbība parkā notiks, dejošana lietū arī ir kas īpašs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti