«Veļu naktī» bez izgrebtiem ķirbjiem, bet ar izrādi «Aglavena un Selizeta»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ceturtdien mākslas centra „Totaldobže" pasākumā „Veļu nakts" tiks spēlēta Ingas Gailes režisētā luga "Aglavena un Selizeta". Psiholoģiski samezglotās attiecības un spilgtus raksturus izspēlēs trīs jaunie Latvijas Kultūras akadēmijas aktieri. Līdz šim izrāde rādīta tikai vienu reizi - šī gada teātra festivāla „Patriarha rudens" laikā.

Izgrebtu ķirbju nebūs. Tā par šo vakaru - ierasto helovīna nakti - saka mākslas centra "Totaldobže" pasākumu organizatore Monta Liepa. Šovakar "Totaldobže" piedāvā kultūras programmu „Veļu dzīres".

Tostarp būs arī eksperimentālā izrāde "Aglavena un Selizeta" - stāsts par diviem jauniem mīlētājiem, kas pūlas uzbūvēt paši savu pasauli, kamēr puisis Meleandrs grimst sērās par aizgājušo tēvu. „Tas viss arī notiek vecā namā, kas ir pilns ar atmiņām. Uz šī visa salīdzinoši nospiedošā fona ir jāmēģina veidot kopdzīvi, un kaut kur varbūt pazūd tā savstarpējā mīlestība," klāsta Monta Liepa.

Beļģu dramaturga Morisa Meterlinka luga pirmo reizi iestudēta aizpagājušā gadsimtā. Šodienas izrādes režisore Inga Gaile stāsta, ka izrāde, protams, ir modernizēta, bet laikam tajā neesot lielas lomas. „Tur ir pavisam reālistisks sākuma punkts, kurā Meleandrs kopā ar Selizetu ir kopā četrus gadus un viņi pirms gada ir aizgājuši no mājām, izmetuši mobilos telefonus. Viņi grib dzīvot no patērētāju sabiedrības neatkarīgu, godīgu dzīvi," stāsta Liepa.

Luga „Aglavena un Selizeta" tika iestudēta speciāli Latvijas Kultūras akadēmijas jauno režisoru festivālam "Patriarha rudens".

Eksperimetālo izrādi papildina arī neparasta mūzika - skaņas, ko savās ikdienas gaitās šovasar ierakstījuši paši aktieri: Uldis Siliņš (Meleandrs), Ance Muižniece (Selizeta) un Laura Atelsone (Aglavena).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti