Rīta Panorāma

Studijā Zemnieku saeimas priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

Rīta Panorāma

Studijā bijušais valdības vadītājs Valdis Dombrovskis.

Dailes teātra Mazajā zālē nosvinēta pirmizrāde.

«Vecpuiši un vecmeitas» – intīmas kaislības uz skatuves Dailes teātrī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

9.martā nosvinēta Hanoha Levina lugas „Vecpuiši un vecmeitas” iestudējuma pirmizrāde Dailes teātrī. Izrādes režisors Regnārs Vaivars nevairās no tiešuma – sieviešu un vīriešu intīmās kaislības ir arī uz skatuves, bet Dailes teātris brīdina: Līdz 14 gadiem skatīties nav ieteicams!

Arī glancētajiem cilvēkiem ir tādas pašas problēmas kā parastajiem – ar ķermeņa fizioloģiju, ar mīlestības lietām. Viņa grib precēties - viņš piekrīt. Bet iet un to tiešām izdarīt? Labāk vēl pagaidīt. Tā viņi mētājas no vienām durvīm pie otrām.

Vēl vīrieši baidās no sievietēm, kurām ir tieša valoda.

„”Kur tu biji, ir īstais jautājums. Tātad sievietes nemāk uzdod varbūt pareizos un tiešos [jautājumus] un vīrieši līdz ar to spurojas,” spriež aktrise Kristīne Nevarauska.

Savukārt Dainis Gaudelis saskata problēma tajā, ka cilvēki baidās būt godīgi.

„Jo, ja tu būsi godīgs, būsi arī nežēlīgs,” pamato Gaidelis.

Turpinot kolēģa domu, Artūrs Dīcis piebilst, ka, vadoties pēc šādas loģikas, tu esi zaudētājs, ja esi godīgs. Dīcis, raksturojot savu varoni, skaidro – pazemojošs ir atklājums, ka sieviete tēlojusi mīlestību.

Izrādes autors Hanohs Levins ar azartu uzrakstījis asprātīgus un seksīgus. Izrādes režisors Regnārs Vaivars nevairās no tiešuma – sieviešu un vīriešu intīmās kaislības ir arī uz skatuves.

„Ja es spēlētu šo jauno cilvēku – galveno varoni, man būtu ko teikt,” smej Juris Bartkevičs, norādot, ka viņam esot „tā laime” spēlēt mīļāko, taču uz skatuves sanākot visai maz atklātās ainās piedalīties.

Tuvākās izrādes 13. un 29.martā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti