Varis Brasla iestudējis Kohouta «Mīlestības testamentu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Kino un teātra režisors Varis Brasla Valmieras Drāmas teātrī iestudējis mūsu teātros nereti jau redzētā čehu klasiķa Pāvela Kohouta detektīvu “Eross”, kas Braslas režijā pārtapis par “Mīlestības testamentu”.

Ar šo izrādi režisors turpina pētīt mīlestības tematiku – atkal tiek skarta mīlestība, notikumi risinās vienas ģimenes lokā un tiek akcentētas vēsturiskas paralēles arī starp Latviju un Čehiju pēc sarkanās varas krišanas.

Savu izvēli režisors komentē: “Kad mēs strādājām ar Regīnas Ezeras materiālu, viņa ļoti skaisti pateica par to, ka – ja viņa risina ģimenes lietas, tēmas, mīlestības, naidus –, viņai šķiet, ka viņa risina pasaules problēmas.”

Iestudējumā režisors pulcējis visjaunāko un visvecāko Valmieras teātra aktieru paaudzi, un dažiem tā ir pirmā sadarbība ar leģendāro režisoru.

Pārdomās par izrādes vēstījumu dalās aktrise Vizma Kalme: “Šī izrāde liks, es ceru, aizdomāties, ka ne visu dzīvē nosaka nauda. Arī ļoti turīgiem cilvēkiem, jo šeit ir runa par turīgiem cilvēkiem, viņiem viss ir, bet vajag vēl.”

Savukārt aktrise Vizma Kalme norāda: "Viņš ir ļoti gudrs režisors, tas man ļoti patika, un varbūt tas ir nedaudz no kino, ka viņš ļoti pievērš uzmanību detaļām. Bija patīkami strādāt, bija mierīgi."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti