Rīta Panorāma

Arī šī gada nogalē sagaida lielu tūristu pieplūdumu no Krievijas

Rīta Panorāma

"Spēlmaņu nakts" laureāti 2012./2013.

Nacionālajā Teātrī pirmizrāda uzvedumam "Divu kungu kalps"

Valters Sīlis: Šoreiz ir ko atdot skatītājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Mēs cenšamies, lai cilvēki pavadītu labu vakaru. Lai cilvēkiem tas būtu kā notikums. Lai tas tiešām būtu piedzīvojums. Ļoti teatrāls, trakulīgs piedzīvojums," intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam „Rīta Panorāma" norāda režisors Valters Sīlis. Viņa iestudētā Goldoni luga „Divu kungu kalps" 28.novembrī piedzīvos pirmizrādi Nacionālajā teātrī.

„Šis materiāls arī piedāvā to, ka tas ir trakulīgs teatrāls piedzīvojums. Ne tikai situāciju komēdija, kur par kādu joku pasmieties, bet tāds liels vienums, teatrāls prieks," stāsta režisors, atklājot, ka daudz strādājuši pie tā, lai izrāde sasniegtu mērķauditoriju.

Situāciju komēdija par seksu, pilnu vēderu un naudu – tā savu parafrāzi par Goldoni „Divu kungu kalpa" tēmu piesaka pats lugas autors. Šai komēdijai Anglijā pēdējo pāris gadu laikā bijuši vārda tiešā nozīmē grandiozi panākumi – ne tikai smieklīgo pārpratumu dēļ vai brīnišķīgo aktierdarbu dēļ, bet drīzāk nostaļģijas pēc 60. gadu puķu bērnu brīvības dēļ. Pat to gadu noziegumi šodien šķiet aizkustinoši naivi.

Valters Sīlis norāda, ka viņam ir liels prieks nodot izrādi skatītājiem.

„Pēdējā mēģinājumu nedēļā mēs esam izsmējušies par visu. Un, patiesībā no jaunu tu vari smieties par to tikai tad, kad atnāk skatītājs. Tad tu atklāj: ai, jā, mēs te bijām izdomājuši joku, kurš jau bija aizmirsts," stāsta režisors.

Tas ir liels prieks katru reizi no jauna ieraudzīt to darbu. Tāpēc man vienmēr ir prieks atdot skatītājiem, ja ir ko. Un šoreiz, šķiet, ir  ko atdot," uzskata Sīlis.

Lugas centrā mūziķis bezdarbnieks Frensiss, kuram piedzimst ģeniāla ideja – kļūt vienlaikus par Rosko miesassargu un Stenlija palīgu, saņemot algu no abiem un visiem spēkiem cenšoties aizkavēt viņu sastapšanos. Lieki piebilst, ka Rosko, aiz kura vārda slēpjas kāda meitene, un Stenlijs, mīl viens otru.

Izrādē lomās:  Mārtiņš Egliens, Madara Botmane, Ģirts Liuziniks, Juris Lisners, Sanita Pušpure, Normunds Laizāns, Arturs Krūzkops, Līga Zeļģe, Jānis Skanis u.c.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti