Valsts amatpersonas izsaka līdzjūtību Veras Singajevskas tuviniekiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Valsts prezidents Andris Bērziņš un Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa izsaka līdzjūtību, Veru Singajevsku mūžībā pavadot.

"Izsaku visdziļāko līdzjūtību latviešu izcilās aktrises Veras Singajevskas ģimenei un talanta cienītājiem, viņu mūžībā aizvadot. Mūsu atmiņās vienmēr paliks Veras Singajevskas sirsnība un atvērtība, visu mūžu saglabājot bērna tīro skatījumu uz dzīvi, viņas atveidotais Karlsons un daudzas citas spilgtas, vairāku paaudžu iemīļotas lomas un iedziedātās dziesmas aktrises neaizmirstamajā un unikālajā balsī," teikts Valsts prezidenta Andra Bērziņa paziņojumā.

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa izsaka visdziļāko līdzjūtību Veras Singajevskas-Āboliņas tuviniekiem, draugiem un talanta cienītājiem, izcilo aktrisi mūžībā pavadot:

"Ir neizsakāmi skumji atvadīties no tautā patiesi mīlētās aktrises. Singu, kā skatītāji sirsnīgi dēvēja Veru Singajevsku, no sirds mīlēja gan bērni, gan pieaugušie - izdzirdot viņas mūžam dzīvespriecīgo balsi, ikvienam ap sirdi palika gaiši un silti.

Singas Karlsons, Pepija, Bille, lācītis Pūks bija daudzu jo daudzu bērnu pirmā sastapšanās ar teātri, un aktrises radīto tēlu sirsnība, labestība un  dzīvesprieks uz mūžu palicis mūsu - viņas lielo un mazo skatītāju - sirdīs.

Aktrises skatuvei veltītais mūžs ir nenovērtējama Latvijas teātra vēstures bagātība, īpašs un neatkārtojams talants, kurā viņa gadu desmitiem nepagurstoši dalījusies ar saviem skatītājiem, ļaujot mums piedzīvot īstu teātra mākslas brīnumu.

"Mana dzīve pagājusi vienos ziedos", sagaidot savu deviņdesmito dzimšanas dienu, teica aktrise. Ziedos, bērnu smieklos, savu skatītāju un neskaitāmo talanta pielūdzēju mīlestībā aizvadīts patiesi skaists un bagāts mūžs."

Kā vēstīts, 27. aprīlī, dienu pirms savas 91. dzimšanas dienas, mūžībā aizgāja izcilā latviešu aktrise Vera Singajevska.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti