Rīta Panorāma

ANNA iesildīs LP koncertu Siguldā

Rīta Panorāma

Pērkonu ceplis. Māls, glezniecība un maize

Intervija ar Jāni Znotiņu un Lieni Gravu

Valmieras vasaras teātra festivāls šogad piedāvās septiņas pirmizrādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Valmieras vasaras teātra festivāls šogad no 2. līdz 4. augustam piedāvās deviņas izrādes, no kurām septiņas būs pirmizrādes. Tāpat neizpaliks arī plaša izzinošu aktivitāšu programma. Šīgada festivāla tēma - “Dzīvā pilsēta”.

“Man kā režisoram un šogad arī festivāla programmas direktoram, iepriekšējos trīs gadus festivālā strādājot kā tehniskajam producentam un skatoties apkārt uz pilsētu, visu laiku likās, ka pilsētai ir savas domas un jūtas un es varētu aicināt režisorus un izrāžu veidotājus par to domāt kā par dzīvu organismu, kurš stāsta kādu stāstu,” šīgada festivāla tēmas ”Dzīvā pilsēta” izvēli intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” pamato Valmieras vasaras teātra festivāla programmas direktors Jānis  Znotiņš.

Kamēr Valmieras festivāla rīkotājiem, kā atzīst Znotiņš, jūnijā un jūlija pirmajā daļā ir iespēja nedaudz ievilkt elpu, nedaudz sakopot spēkus, lai ar jūlija vidu sāktos ļoti intensīvs darbs, tikmēr izrāžu programma jau zināma.

“Valmieras festivāls kļūst ar katru gadu aizvien plašāks tādā ziņā, ka pamatā tas ir teātra festivāls, kur notiek pirmizrādes. Šogad no deviņām izrādēm septiņām ir pirmizrādes. Taču paralēli mums ir Festivāla centrs, kur bērniem būs radošās meistardarbnīcas,” atklāj Znotiņš.

Festivālā paredzētas deviņas izrādes bērniem, pusaudžiem un viņu vecākiem. Viena no tām – kustību izrāde visai ģimenei “pusOtrs”, kura festivālā piedzīvos pirmizrādi.

“Tā būs muzikāli dramatiska dejas izrāde. Stāsts par diviem dvīņiem, kuri līdz šim visu darījuši kopā. Nēsājuši vienādas drēbes, piedzīvojuši vienādas izklaides un izjutuši vienādas alkas pēc vienas un tās pašas meitenes. Līdz dienai, kad vienam no viņiem rodas jautājums – kas es esmu? Viņš vairs negrib būt viens no diviem, viņš grib būt viens un unikāls. Bet otrs ar to nav mierā. Mēģinājumam atbrīvoties vienam no otra nav rezultāta, bet ir maģiskā pievilkšanās spēja kļūst daudz spēcīgāka,” “Rīta Panorāmai" stāsta izrādes režisore un horeogrāfe Liene Grava.

Festivāla centrs atradīsies teju pašā Valmieras sirdī - Vecpuišu parkā. Sestdien un svētdien tajā saimniekos arī Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs, piedāvājot 11 dažādas radošas meistardarbnīcas laikmetīgās mākslas iepazīšanai. Meistardarbnīcas vadīs ievērības cienīgi mākslinieki, un tās piemērotas dažādu vecumu bērniem un jauniešiem, bet, tā kā dalībnieku skaits katrā no tām ir ierobežots, festivāla rīkotāji līdz 15. jūlijam izsludinājuši pieteikšanos. Dalība visās meistardarbnīcās ir bez maksas. Sīkāka informācija pieejama šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti