Valmieras vasaras teātra festivāls šogad būs veltīts ģimenēm un bērniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Valmieras vasaras teātra festivāls šogad notiks no 4. līdz 6.augustam un būs veltīts ģimenēm un bērniem, LSM.lv pavēstīja festivāla rīkotāji.

Lai gan sākotnēji festivālu bija iecerēts rīkot reizi divos gados, lielās atsaucības dēļ šogad nolemts radīt festivāla „mazo brāli” – teātra mākslas svētkus ģimenēm un bērniem. Daļu no festivālā tapušajiem darbiem plānots iekļaut 2018. gada programmā, kas būs veltīta un tiks rīkota Latvijas simtgades svinību ietvaros.

Trīs dienu laikā Valmieras pilsēta pārvērtīsies par bērniem draudzīgāko vietu Latvijā – programmas pamatā būs astoņas izrādes, no tām septiņi jaundarbi, kas tiks radīti speciāli festivālam un izrādīti dažādās vietās pilsētvidē.

Kopumā skatītājiem tiks piedāvāti 40 dažādi notikumi, izrāžu programmu papildinās ģimenes filmu vakari sadarbībā ar Rīgas Starptautisko kino festivālu (Riga IFF), būs arī sētas spēļu čempionāts, radošās meistardarbnīcas, gastronomiskie piedzīvojumi, kā arī profesionāļu un pašu bērnu diskusijas par viņiem veltīto izrāžu saturu, kvalitāti un pieejamību Latvijā. 

Festivāla mākslinieku vidū arī šogad būs nozares profesionāļi, kas jau iepriekš sevi pierādījuši, veidojot izrādes bērniem un jauniešiem – Kārlis Krūmiņš, Inga Tropa, Kristīne Brīniņa, Paula Pļavniece, Elmārs Seņkovs un vēl citi. Programmu nu jau tradicionāli papildinās arī viesi no Igaunijas - „Sõltumatu Tantsu Lava”, kas izrādi veidos kopā ar Latvijas teātra profesionāļiem.

Valmieras vasaras teātra festivāls 2016.gadā notika pirmo reizi. Trīs dienās vairāk nekā 5000 apmeklētāju noskatījās 20 notikumus – teātra izrādes, kino un koncertus - dažādās vietās pilsētvidē Valmierā un Valmiermuižā.

Festivāls tika atzinīgi novērtēts gan profesionāļu, gan skatītāju vidū, tas, kā iepriekš jau vēstīts, saņēmis arī Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio gada balvu „Kilograms kultūras 2016” kategorijā „Gada pārsteigums”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti