Dienas ziņas

Bērni apgūst lībiešu valodu

Dienas ziņas

Viļakā jauns šūšanas cehs

Valmieras teātris sezonu sāk ar pirmizrādi

Valmieras teātris jauno sezonu uzsāk ar «Eņģeļa kreisā spārna» pirmizrādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Valmieras teātra Apaļajā zālē 1.augustā notiks pirmā jaunās teātra sezonas pirmizrāde "Eņģeļa kreisais spārns", kuras režisore ir Inese Mičule, informēja teātra pārstāvji.

Stāstā par vecākiem, kas mūža nogalē meklē atbalstu pie saviem pieciem bērniem, galvenās lomas spēlē Skaidrīte Putniņa un Rihards Rudāks. Izrādes scenogrāfs ir Gints Sippo, kostīmu māksliniece Ieva Veita-Breidaka.

 

Lai arī stāsts par vecāku un bērnu attiecībām nav viegls, tomēr izrādes veidotāji uzsvēruši nevis tā traģisko, bet gaišo pusi – arī mūža nogalē cilvēkam ir visas iespējas mainīties, meklēt sevī visdrūmākajā situācijā spēku un cerību. Izrādes centrā ir Bārklija un Lūsijas Kūperu ģimene, kuras dzīves principi tiek nopietni pārbaudīti. Katram no jaunās paaudzes ir savs attaisnojums, lai nedzīvotu kopā ar vecākiem. Taču – vai vainojams tikai bērnu egoisms, vai daļa vainas nav jāuzņemas arī vecākiem - tie ir jautājumi, uz kuriem cenšas rast atbildi izrādes ansamblis.

Galvenais darbs pie iestudējuma padarīts jau pagājušās sezonas beigās, tagad atlikuši tikai daži mēģinājumi, lai precizētu to, kas jau izdarīts, pievērstu uzmanību nepamanītajām niansēm, kas ir iespējams, atvaļinājuma laikā atkāpjoties no parastās drudžainās rosības, kas valda pirms pirmizrādes, atzinusi režisore.

Lomas izrādē spēlē arī aktieri Māra Mennika, Tālivaldis Lasmanis, Anna Putniņa, Inese Pudža, Ģirts Rāviņš, Oskars Morozovs, Māris Bezmers, Ruta Birgere, Svetlana Bless, Juris Laviņš, Vizma Kalme, Baiba Valante, Ilze Lieckalniņa, Januss Johansons, Aigars Vilims, Ivars Vanags.

Valmieras teātris pirmdien uzsāka savu 93.sezonu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti