Rīta Panorāma

Intervija ar Latvijas tiesnešu biedrības prezidentu Juri Siliņu

Rīta Panorāma

Intervija ar Edgaru Tavaru

"80 dienās apkārt zemeslodei"- Valmieras teātrī

Valmieras teātris jaunajā izrādē aicina doties «80 dienās apkārt zemeslodei»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Džentlmeni Fileasu Fogu, sulaini Āķi un citus Žila Verna piedzīvojuma romāna “80 dienās apkārt zemeslodei” tēlus šo piektdien, 13.janvārī, varēs sastapt Valmieras teātra jauniestudējumā. Kā norāda izrādes norāda režisors Viesturs Roziņš, arī šobrīd, tāpat kā Verna laikā, piedzīvojam tehnoloģisko bumu un pārmaiņas.

Režisors Viesturs Roziņš stāsta: ”Man šķiet, kaut kādas interesantas alegorijas veidojas ar to laiku un šodien. Izrādē mums arī ir gan mūsdienas, gan 19. gadsimts savīts kopā.”

Kādu vakaru noslēdzas derības klubā, un angļu džentlmenis Fogs kopā ar savu sulaini Āķi dodas aizraujošā ceļojumā apkārt pasaulei. Viņš ir apņēmības pilns derībās uzvarēt, taču ar karstasinīgo Āķi līdzās viņš tiek ierauts jaunos piedzīvojumos.

“Nevajag brīžiem ilgi domāt un bremzēt, bet vajag tieši mesties, ļauties. Tad vienmēr sanāk kaut kas jautrs, kaut kas interesants un atmiņā paliekošs,”  uzskata sulaiņa Āķa atveidotājs Oskars Morozovs. Viņš pastāsta, ka piedalīšanās izrādē viņam ir izaicinājums, pilnīgi jauna pieredze, jo nācies eksperimentēt.

Varoņi izdomātā ceļojumā pārvietojas ar tvaikoni, vilcienu, burinieku, kamanām un pat ziloni. Turklāt līdzi ņemot vien nelielu ceļa somu. Iestudējums veidots tā, lai bērniem rosinātu iztēli pat ar visvienkāršākajiem priekšmetiem.

Lai pārsteigtu 21.gadsimta bērnus, esot jāfantazē krietni.

“Jācer, ka to viņa fantāzijas augli mums izdosies pārnest arī uz 21.gadsimtu, kas, protams, ir ļoti grūti. Tagad jau bērnu pārsteigt ar vilcienu ir diezgan nereāli, bet kopumā domāju, ka mums ir izdevies,”  saka džentlmeņa Fileasa Foga atveidotājs Mārtiņš Liepa.

Izrāde uz Valmieras teātra  LMT Mansarda skatuves būs skatāma 13., 24. janvārī un 10., 11. 14. februārī.

Lomas atveido Mārtiņš Liepa, Oskars Morozovs, Klinta Leja-Reinholde (LKA 4. kursa studente), Ingus Kniploks un Arnolds Osis. Savukārt scenogrāfiju veidojis Valters Kristbergs, horeogrāfiju - Kārlis Božs, gaismu mākslinieks ir Jānis Sniķers, bet kostīmu māksliniece - Baiba Litiņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti