Valmieras teātris februārī un martā dosies viesizrādēs pa Latviju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sākot ar 13. februāri, Valmieras teātris ar izrādēm “Mīlestības testaments”, “Emmijas laime” un “Venēra kažokādā” viesosies vairākās Latvijas pilsētās, medijus informē teātra pārstāvji.

“Mīlestības testaments”

"Mīlestības testaments"
"Mīlestības testaments"

Izrāde “Mīlestības testaments” Vara Braslas režijā ir čehu klasiķa Pāvela Kohouta 2003. gadā sarakstītais detektīvs ar nosaukumu “Eross”. Tas vēsta par kādu vasaras dienu Haidenreihu ģimenē, kad visi satiekas, lai veiktu sazvērestību pret pašu ģimenes galvu – tēvu, kurš spītīgi atsakās darīt to, ko no viņa sagaida. Šajā laikā viņu ir piemeklējusi, iespējams, skaistākā slimība, kāda vien var piemeklēt cilvēku mūža nogalē – viņš ir iemīlējies…

Režisors Varis Brasla šo lugu iestudē ar nosaukumu “Mīlestības testaments”, lai pētītu mīlestības dažādo dabu.

Izrāde gaidāma:

13. februārī Salaspils koncertzālē “Rīgava”;

14. februārī Alūksnes Kultūras centrā.

Lomās Alise Danovska, Elīna Hanzena, Eduards Johansons, Januss Johansons, Vizma Kalme, Klinta Reinholde, Inese Ramute, Rihards Rudāks.

“Emmijas laime”

"Emmijas laime"
"Emmijas laime"

Režisores Māras Ķimeles iestudētā izrāde “Emmijas laime” veidota pēc Rainera Vernera Fasbindera “Bailes saēd dvēseli” scenārija motīviem. Darbība risinās mūsdienu Berlīnē – Eiropas sirdī, kurā kā Bābelē saplūst visdažādākās tautas, katra ar savām vēlmēm un ierašām. Vai laikā, kad zūd jebkādas robežas, Eiropa tuvojas savai bojāejai vai tomēr jaunām iespējām? Kas tādā gadījumā notiek ar katru indivīdu atsevišķi? “Šis ir stāsts par mīlestību, kas patiesībā ir neiespējama, taču tomēr ir iespējama.” (R. V. Fasbinders)

Izrāde gaidāma:

20. februārī Ventspils teātra namā “Jūras vārti”.

Lomās: Inese Ramute, Jānis Znotiņš, Elīna Vāne, Aigars Apinis, Dace Everss, Rihards Jakovels, Eduards Johansons, Ināra Ieviņa, Juris Laviņš, Mārtiņš Meiers, Ilze Pukinska, Ieva Puķe, Ģirts Rāviņš, Baiba Valante, Māra Vīgante.

“Venēra kažokādā”

"Venēra kažokādā"
"Venēra kažokādā"

“Venēra kažokādā” ir izcilā, tumšā humora meistara, amerikāņu dramaturga Deivida Aivsa komēdija, kas vēsta par režisoru, kas jau zaudējis cerību atrast aktrisi galvenajai lomai savā topošajā izrādē. Savukārt viņa ir pārliecināta, ka šī loma atbilst tieši viņai. Ar mistiski vilinošās Vandas Žurdēnas lomu Valmieras teātrī atgriežas Inga Alsiņa-Lasmane, kura virtuozā saspēlē ar Imantu Stradu ievelk skatītājus elpu aizraujošā lugas lasījumā. Režisore Inese Mičule.

Izrāde gaidāma:

11. martā Aizkraukles Kultūras namā;

12. martā Krustpils Kultūras namā;

13. martā Daugavpils teātrī;

14. martā Ogres Kultūras centrā;

15. martā Gulbenes Kultūras centrā;

19. martā Mālpils Kultūras centrā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti