Kultūras ziņas

Radošais process Jāņa Murovska sietspiedes darbos

Kultūras ziņas

Ielu māksla Čiekurkalna patiltē

Valmieras teātris rekonstrukcijas gaidās

Valmieras teātrī uzsāk rekonstrukcijas darbus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Valmieras teātrī režisors Henrijs Arājs strādā pie jauniestudējuma “Mans tēvs – Pīters Pens”. Apaļajā zālē tie ir vieni no pēdējiem mēģinājumiem pirms gaidāmām izmaiņām teātra dzīvē. Paralēli no ēkas tiek izvestas dekorācijas un mēbeles, un jau pavisam drīz teātra ēku skars vērienīgi rekonstrukcijas darbi.

Valmieras Drāmas teātra direktore Evita Ašeradena skaidro, ka celtnieki teātrī ieradīsies jau 20. septembrī. Mēģinājumi turpinās notikt Mansarda zālē un iespēju robežās arī Apaļajā zālē.

Valmieras teātra esošā ēka dalītos posmos tika būvēta no 1987. līdz 2004. gadam. Laika gaitā ir mainījušās šādas būves ekspluatācijas prasības. Nams ir valsts īpašums, tādēļ ''Valsts nekustamie īpašumi'' šos darbus ir uzsākuši galvenokārt energoefektivitātes paaugstināšanai. Tāpat tiks novērstas neatbilstības ugunsdrošības jomā, nodrošināta vides pieejamība un veikta vēl virkne jauninājumu.

Citādāku veidolu iegūs arī ēkas fasāde, tiks nojauktas trepes, arī piebūve, kurā šobrīd atrodas galvenā ieeja teātrī. Ēka kļūs nedaudz augstāka un iegūs laikmetīgas arhitektūras elementus. Kopējās renovācijas izmaksas plānotas aptuveni septiņu miljonu eiro apmērā. Lielāko daļu no tām segs Eiropas Reģionālās attīstības fonds. Darbus veiks pilnsabiedrība “SBSC”, un tiem vajadzētu noslēgties nākamā gada vēlā rudenī. Līdz tam teātra izrādes regulāri būs skatāmas Dailes teātrī un mūzikas namā “Daile”, kā arī kultūrvietās daudzviet Latvijā.

Šosezon ieplānots veidot arī vairākus jauniestudējumus. “Šī sezona mums ir aktuāla ar to, ka mums ir ienākuši deviņi jauni aktieri štatā. Mums jādod viņiem iespēja strādāt. [..]

Principā, Valmieras teātrī mēs būsim mazāk ar izrādēm, bet Latvijā mēs būsim visur,” saka Evita Ašeradena.

Teātra vadība cer, ka gaidāmie būvdarbi būs kā renovācijas pirmā kārta, otrajā pievēršoties teātra dekorāciju, butaforijas un citu aizkulišu darbu apstākļu uzlabošanai. Jāatgādina, ka nākamgad Valmieras teātris atzīmēs savu 100. sezonu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti