Valmieras teātrī pasniegs trešo Krodera balvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Valmieras teātrī pirmdienas, 11. aprīļa, vakarā pasniegs jau trešo "Krodera balvu", ko piešķir gada izaicinošākajam izcilniekam teātra mākslā. Iepriekšējos gados to saņēmusi aktrise Indra Briķe un māksliniece Monika Pormale.

Šogad uz Krodera balvu pretendē desmit nominanti, kurus balvas pasniedzēji – Krodera fonda valde – turēs noslēpumā līdz pat balvas pasniegšanai.

Izcilā režisora Oļģerta Krodera piemiņai pirms diviem gadiem dibinātajā fondā darbojas Latvijā pazīstami teātra ļaudis, tostarp aktieri Vilis Daudziņš un Arturs Skrastiņš, kuri tradicionāli vadīs arī balvas pasniegšanas ceremoniju.

Kā norāda fonda valdes locekle un Valmieras teātra direktore Evita Sniedze, šī ir vienīgā teātra balva, ko pasniedz kolēģi, nevis vērtētāji no ārpuses.

"Mēs gribētu, lai šie kļūst par vēl vieniem teātra svētkiem. Un esam ļoti iepriecināti, ka šogad ir pieteikušies tik daudz Latvijas aktieru, mākslinieku un dažādu aprindu cilvēku. Domāju, ka būs vienkārši lieliski svētki. Tā ir pusotra stunda, kurā mēs asprātīgi stāstīsim par kultūru, par šiem cilvēkiem, un, es ceru, ka viņi šajā vakarā jutīsies īpaši. Droši vien īpaši jutīsies arī tie, kas zālē, jo šis ir vienīgais pasākums, kur zālē drīkst un pat ieteicams fotografēt, malkot vīnu… Bet pamatformula nemainās – ir divi vadītāji, nominanti un dažādi pārsteigumi," teica Sniedze.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti