Rīta Panorāma

Intervija ar bijušo NBS komandieri Raimondu Graubi

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Pirmizrāde Valmieras teātrī A. Kalnozola debijas romānam "Kalendārs mani sauc"

Valmieras teātrī Mārtiņa Eihes režijā tapis iestudējums «Kalendārs mani sauc»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

12. aprīlī pirmizrādi Valmieras teātra Apaļajā zālē Mārtiņa Eihes režijā piedzīvos iestudējums "Kalendārs mani sauc", kas veidots pēc Andra Kalnozola debijas romāna. Galveno varoni Oskaru, kurš no galvas zina kalendāru, izrādē atveido jaunais aktieris Meinards Liepiņš.

Teātra vadītāja Evita Ašeradena LTV "Rīta panorāmā" uzsvēra, ka izrāde ir stāsts par cilvēkiem, kas pasauli redz citādāk. Arī viņi ir pelnījuši gan just līdzi, gan arī labi dzīvot, gan smieties, gan raudāt. Izrādē ir saglabāta Kalnozola paradoksālā domāšana, un radošā komanda radījusi ļoti atmosfērisku izrādi, kurā pasmieties un paraudāt. Ašeradena atzina: "Šo darbu Latvijā ir ļoti daudz lasījuši, mēs rēķināmies ar to, ka katrs nāks ar savu priekšstatu par to. Tāpēc uz Meinardu ir diezgan liels slogs, jo katrs to Oskaru ir iedomājies [citādāk], iespējams, jau uzbūris savu tēlu."

"Kalendārs mani sauc" galvenais varonis ir Oskars. Viņš zina no galvas kalendāru un katru dienu iet staigāties, jo tas viņam nāk par labu. Oskaram ir mamma, mīlestība un draugi, un par to visu viņš raksta savā dienasgrāmatā. Oskars objektīvo zināšanu trūkumu aizstāj ar subjektīvu skatījumu – tā saka mācītājs Arvīds. Oskars patīk bērniem un dulliem pensionāriem. Oskars nepieder īstenībai. Oskaram nepatīk runāt. Oskars ir izlēmis uztaisīt izrādi ar saviem draugiem par skumjām, kas piemeklē cilvēkus, kad prieks ir izrādījies vienkārši tukša tehnika. Taču, lai uztaisītu labu teātra izrādi, Oskaram ir jāsaņem drosme un visiem jāpastāsta par sevi. Tur tas suns aprakts.

Izrādes radošajā komandā: dramatizējuma autore Rasa Bugavičute-Pēce, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Pamela Butāne, gaismu mākslinieks Gatis Priednieks-Melnacis, par muzikālo noformējumu atbild Emīls Zilberts, bet kustību režiju veido Aigars Apinis.

Lomās: Meinards Liepiņš, Regīna Devīte, Aigars Apinis, Anna Nele Āboliņa, Mārtiņš Liepa, Mārtiņš Meiers, Inese Ramute, Diāna Krista Stafecka, Kārlis Dzintars Zahovskis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti