Rīta Panorāma

Intervija ar Māri Kučinski, Ministru prezidentu (ZZS)

Rīta Panorāma

Intervija ar Edvīnu Dāvidsonu, bijušo "Panorāmas" žurnālistu

Intervija ar Evitu Sniedzi Valmieras teātra direktori un JRT aktieri Vili Daudziņu

Valmieras teātra vadītāja: Jebkura balva ir subjektīva, bet ceram - kolēģu vērtējums ir nozīmīgs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pirmdien, 19.martā, ceturto reizi Valmieras Drāmas teātrī pasniegs Krodera balvu – to piešķir par „citu rakursu” jeb izcilu, drosmīgu māksliniecisko devumu profesionālajā teātrī, neierobežojot pretendentu darbības jomu (gan uz skatuves, gan aiz skatuves). Valmieras teātra direktore Evita Sniedze LTV “Rīta Panorāmai” sacīja, ka jebkura balva ir subjektīva, bet viņa cer, ka šī balva ir nozīmīga.

Uz Krodera balvu pretendē kāds no vienpadsmitiem nominantiem, kurus balvas pasniedzēji vēl tur noslēpumā.  Katrs nominants saņems unikālu Viļa Daudziņa veidotu nozīmīti, bet "Krodera balva" gada izaicinošākajam izcilniekam būs mākslinieka Aivara Vilipsōna veidotā statuete - mets topošajam Krodera piemineklim Valmierā, kā arī naudas balva.

Atšķirībā no "Spēlmaņu nakts", kas fiksē sezonas augstāko kvalitāti, Krodera balvas mērķis ir izcelt esošās situācijas pārvērtēšanu, skatpunkta maiņu, izraušanos no ierastiem, lai arī pareiziem un stabiliem priekšstatiem, aptverot visus izrādes radīšanā un tālākā eksistencē iesaistītos - gan teorētiķus un aizskatuves darbiniekus, gan uz skatuves redzamos, informēja pasākuma rīkotāji.

Sniedze norādīja, ka parasti veikumu vērtē no malas žūrija vai skatītāji, bet šajā gadījumā to dara kolēģi, un viņi redz, kā tas top, cik daudz darba ieguldīts, cik liela ir izaugsme, to var labāk redzēt, esot blakus.

“Procesa iekšpusē var būt lielāka objektivitāte, un, lai arī jebkura balva ir subjektīva, mēs ceram, ka šī balva ir nozīmīga,” sacīja Sniedze.  

Šajā gadā Krodera pirmdiena uzņem apgriezienus, un, pateicoties jauno aktieru un labvēļu iniciatīvai, dienas pirmajā pusē Valmieras olimpiskajā centrā notiks atraktīva Krodera kausa izcīņa basketbolā, kurā piedalīsies dažādu Latvijas teātra aktieru un Valmieras domes komandas. Uzvarētāja svinīgā apbalvošana notiks vakarā Krodera balvas pasniegšanas laikā, informēja pasākuma rīkotāji.

Balvu iniciējis un pasniegs "Krodera fonds", kas dibināts, lai saglabātu ievērojamā režisora piemiņu un veicinātu radošu viņa mākslas un dzīves skatījuma attīstību latviešu teātrī.

Līdz šim balvu saņēmušas izcilas sievietes - aktrises Indra Briķe, Guna Zariņa un māksliniece Monika Pormale.  

Tradicionāli arī šī gada pasākumu atraktīvi un asprātīgi vadīs un izvirzītos noslēpumainos nominantus vakara gaitā “aprunās" aktieri Artūrs Skrastiņš un Vilis Daudziņš.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti