Valmieras teātra skatītāju balsojumā «Gada izrādes» titulu iegūst «Visas labās lietas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Noslēdzies Valmieras teātra ikgadējais balsojums, kurā skatītāji ar savām balsīm nosaka aizvadītās sezonas iemīļotākos māksliniekus un izrādi. Skatītāju simpātiju balvas saņēma aktrises Māra Mennika un Elīna Vāne, kā arī aktieri Rihards Jakovels un Mārtiņš Meiers. Savukārt par “Gada izrādi” skatītāji atzinuši režisores Ineses Mičules “Visas labās lietas”, informēja teātrī.

Lai gan tradicionālā gada noslēguma balvu pasniegšanas ceremonija izpaliek, balsojuma laureāti tika sumināti ar balvām no piena produktu zīmola “Valmiera” un ar vislielāko apbalvojumu – skatītāju atzinību.

Simpātiju balva “Skatītāju balss”

Šogad skatītāji savu balsi varēja atdot tikai elektroniski. Skatītāji noteica labākās aktrises un labākos aktierus, nenodalot pirmā un otrā plāna lomas. Šogad skatītāju balsojums pilnībā sakritis ar teātra kolēģu iekšējo vērtējumu. Skatītāju simpātiju balvu saņēma aktrise Māra Mennika un trešo gadu pēc kārtas par savu favorīti teātra apmeklētāji atzinuši Elīnu Vāni. Kungu konkurencē skatītāju atzinību guvis aktieris Rihards Jakovels un otro gadu pēc kārtas arī Mārtiņš Meiers.

Šogad gan skatītājiem, gan kolēģiem pirmo reizi bija iespēja balsot kategorijā “Gada debija”. Skatītāji par labāko atzinuši Sandi Rungi.

“Gada izrādes” titulu izpelnījusies monoizrāde “Visas labās lietas” Ineses Mičules režijā ar Mārtiņu Meieru galvenajā lomā.

Labākie mākslinieki teātra iekšējā balsojumā

Valmieras teātra iekšējā balsojumā, nenodalot pirmā un otrā plāna lomas, par pagājušās sezonas labākajām aktrisēm atzītas Māra Mennika un Elīna Vāne, bet labāko aktieru balvu saņēma Rihards Jakovels un atkārtoti Mārtiņš Meiers. Iekšējā vērtējumā par labākajiem kategorijā “Gada debija” atzīti Diāna Krista Stafecka un Sandis Runge, kas šajā sezonā uzsāka savas gaitas kā Valmieras teātra štata aktieri.

Gada tehniskā darbinieka balva šogad piešķirta uzvedumu daļas direktora palīgam Ričardam Pūgulim. Iekšējā balsojuma laureātu apbalvošanu atbalstīja Valmieras pilsētas pašvaldība. 

Pērn skatītāju balsojumā balvas saņēma aktrises Ieva Puķe un Elīna Vāne, bet par labākajiem aktieriem tika atzīti Mārtiņš Meiers un Imants Strads.

“Gada izrādes” titulu pērn saņēma izrāde “Hamlets” Indras Rogas režijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti