Valmieras teātra jauniestudējumu «Visas labās lietas» būs iespēja noskatīties tiešraidē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

29. maijā Valmieras teātrī pirmizrādi piedzīvos režisores Ineses Mičules un aktiera Mārtiņa Meiera kopdarbs – monoizrāde “Visas labās lietas”. Maksimālais izrāžu apmeklētāju skaits klātienē ir 24 skatītāji, taču, lai nodrošinātu iespēju izrādi redzēt plašākam skatītāju lokam, 4. jūnijā plkst. 20.00 izrādi būs iespējams vērot arī tiešraidē, medijus informē teātrī.

Šādu risinājumu teātris apsver piedāvāt regulārāk, domājot par tiem skatītājiem, kuriem arī pirms un pēc pandēmijas dažādu iemeslu dēļ nav iespējas apmeklēt teātri klātienē.

Iegādājoties tiešraides biļeti, tiks saņemts kods, kuru varēs izmantot, lai skatītos izrādi Valmieras teātra vai “Biļešu paradīze” mājas lapās.

Teātrī norāda, ka iestudējums būs vērojams tiešraidē tikai vienu reizi norādītajā laikā.

Britu autora Dankana Makmillana luga “Visas labās lietas” stāsta par kāda zēna mēģinājumu izprast iemeslu, kāpēc pieaugušie ir nelaimīgi. Piedzīvojot mātes pašnāvības mēģinājumu, lugas galvenais varonis, ko izrādē atveido aktieris Mārtiņš Meiers, bērnībā sāk veidot sarakstu ar lietām, kuru dēļ mātes dzīve ir dzīvības vērta, radot cerību un prieku.

Inese Mičule, kas pati arī tulkojusi šo darbu, izrādi vēlas veidot kā patiesu stāstu par cilvēku, kurš uzveicis savas dzīves tumšākos brīžus – depresiju, šķiršanos, tuvinieku zaudējumu – un spēj dzīvot ar gaišu prieku.

Izrādes scenogrāfiju un kostīmus veido māksliniece Ieva Kauliņa. Gaismu partitūru veido Gatis Priednieks-Melnacis.

Lugas autors Dankans Makmillans (Duncan Mcmillan) ir mūsdienu britu dramaturgs un režisors, kas atzinību guvis ar lugām “Cilvēki, vietas un lietas”, “Plaušas”, “1984”. Luga “Visas labās lietas” sarakstīta 2013. gadā.

KONTEKSTS: 

Ārkārtējo situāciju Covid-19 dēļ Latvijā izsludināja 12. martā. Tās laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu, tai skaitā aizliegti visi publiskie pasākumi un ierobežota pulcēšanās.

Vēlāk ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9. jūnijam, bet ir mīkstināti iepriekš noteiktie striktie ierobežojumi - atļauta pulcēšanās līdz 25 cilvēku lielām grupām, ievērojot divu metru distanci.

No 12. maija pakāpeniski atsāk darboties muzeji, bibliotēkas, privātās kultūrvietas un var notikt nelieli kultūras pasākumi gan iekštelpās, gan ārtelpās. Kultūras iestādēm noteikti dažādi sanitārie protokoli, kas jāievēro, atsākot darbu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti