Rīta Panorāma

Aizejošās un zūdošās mīlas stāsts izrādē "Apmānītā"

Rīta Panorāma

Aicina Kara muzejā atstāt liecības par savas dzimtas karavīriem

Intervija ar Evitu Ašeradenu par Valmieras teātra plāniem 2019. gadā

Valmieras Drāmas teātris 2019. gadu sāks ar Rolanda Atkočūna jauniestudējumu «Valoņas nakts»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas simtgades gadu Valmieras Drāmas teātris (VDT) noslēdza ar lielisku dāvanu sev pašiem – ikgadējo teātra balvu pasniegšanas ceremoniju un pirmizrādi “Pigmalions”. Pirmais jaunais iestudējums šogad Valmieras teātrī būšot Rolanda Atkočūna (Lietuva) režisētā Ērika Emanuēla Šmita “Valoņas nakts”.

Kā sarunā ar LTV raidījumu “Rīta Panorāma” atzina Valmieras Drāmas teātra valdes locekle Evita Ašeradena, vērtīgākais balvā  ir ne vien teātra aizvadītā gada izvērtējums, bet arī apstāklis, ka ceremonija ir pateicība skatītājiem un sadarbības partneriem, akcentējot, ka Valmierā kopā būšana ir daudz sirsnīgāka.

“Šīgada ceremonija īpaša, jo pirmoreiz parādījām Valmieras Drāmas teātra topošos aktierus – Latvijas Kultūras akadēmijas otrā kursa studentus, kuri pēc dažiem gadiem jau būs VDT trupas dalībnieki,” pastāstīja Ašeradena.

Viņa arī norādīja uz reģionu teātru un Rīgas aktieru atšķirībām: “Aktierim ir jāgrib būt tajā vietā. Arī ar lielām lomām nevar piesaistīt tos, kas nevēlas palikt perifērijā. Svarīga ir tā pilsētas sajūta – ka pilsēta vēlas satikt jaunus cilvēkus un viņus uzņemt, celt viņiem dzīvokļus. Valmieras pilsēta pēc ieņēmumiem uz cilvēku ir 2. vietā Latvijā. Arī attālums no galvaspilsētas – 107 km – nav nemaz tik liels.”

Pirmais jaunais iestudējums šogad Valmieras teātrī būšot Rolanda Atkočūna (Lietuva) režisētā Ērika Emanuēla Šmita “Valoņas nakts”. Izrādes vēstījums iegulstot daudzu šīs sezonas jauniestudējumu kopainā – daudzas šīs sezonas izrādes ir par dzīves jēgu, piemēram,  jauniešu izrāde “Nekas”, kur jēgu meklē 7. klases skolnieki. “Valoņas nakts” ir izrāde par donžuānu pusmūžā, par dzīves jēgu, par īsto mīlestību un jautājumu, vai tas vispār iespējams. Galvenajā lomā – Imants Strads.

Pagājušajā gadā Valmieras Drāmas teātris esot sasniedzis personīgo rekordu – gada laikā notikušas 392 izrādes, turklāt ceturtā daļa no tām adresēta jauniešu auditorijai. Šādu kursu esot nodomāts turpināt arī šajā gadā, apliecināja Ašeradena – izrādes bērniem un jauniešiem īpaši tikšot veidotas Valmieras teātra vasaras festivālā, tāpat tajā tiks piesaistīti jaunie režisori.

Ašeradena arī uzsvēra, ka šogad tiks turpināta sadarbība ar mūzikas namu “Daile”, kurā arī rīdziniekiem būs iespēja redzēt Valmieras teātra izrādi “Labie bērni” un pagājušā gada Valmieras teātra vasaras festivāla izrādi “Pavasaris”, kuru veidojusi teātra trupa “Kvadrifrons”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti