Kultūras ziņas

Top ģimenes filma "Circenīša Ziemassvētki"

Kultūras ziņas

Tapusi koncertizrāde "Purpura pārdevēja"

Valmieras teātra aktieru kurss rāda apgūto

Valmieras Drāmas teātra jaunie aktieri atrāda savas prasmes izrādē «Meklētāji»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Studiju noslēgumam pietuvojušies trīspadsmit Latvijas Kultūras akadēmijas Valmieras Drāmas teātra aktieru kursa studenti. Aizvadītās nedēļas nogalē pirmizrādi bez skatītāju klātbūtnes piedzīvoja viņu diplomdarba izrāde “Meklētāji” Indras Rogas režijā. Tās pamatā ir Artūra Dīča luga, kas vēsta par jauniešiem, kuri meklē savu ideālo vietu pasaulē. Šis viencēliens risinās kādā dzīvoklī, kur jauni cilvēki, izlauzušies no vecāku vides, veido attiecības un saskaras ar mūsdienu sabiedrības izaicinājumiem.

Īpaši Valmieras teātra kursa aktieriem šo lugu ir sarakstījis aktieris un dramaturgs Artūrs Dīcis. Jauno aktieru diplomdarbu programmā pavisam ir pieci iestudējumi, katrā izceļot kādu no mācību laikā apgūtajām meistarības šķautnēm. “Meklētāji” ir ceturtā no cikla izrādēm.

Aktieru kursa vadītāja, režisore Indra Roga norādīja, ka prasmju palete ir ļoti plaša, līdz ar to skatītāji var spriest, ko jaunie aktieri var un ko ne.

Šis iestudējums vēl ir daļa no mācību procesa, bet pavisam drīz jaunajiem aktieriem nāksies pierādīt sevi patstāvīgi.

“Mums pasniedzēji vienmēr ir mēģinājuši iemācīt personīgas attiecības ar profesiju, bet tās, šķiet, ir jāizveido visa mūža garumā,”

atzina Ieva Estere Barkāne.

“Grūtākais ir, nonākot pie citiem režisoriem, kuri mūs nepazīst, būt atbildīgam, turēt tās personīgās attiecības ar profesiju un neļaut “līst cauri pa vieglo”, strādāt, svīst un meklēt,” pārliecināts Sandis Runge.

Iestudējuma režisore un Valmieras teātra aktieru kursa vadītāja Indra Roga atzina, ka teātrim ir ļoti nepieciešami gados jauni aktieri, tādēļ pēc akadēmijas pabeigšanas skatuve būs atvērta ikvienam kursa studentam.

Valmieras teātrim atgriežoties ierastajā režīmā, “Meklētājus” plānots iekļaut repertuārā. Bet noslēdzošā diplomdarbu izrāde gaidāma maija beigās mūzikas namā “Daile”, un tā būs Bertolda Brehta “Lepnās kāzas”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti