Valmierā sākas Teātra festivāls jauniem cilvēkiem «NoMadI»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Trešdien Valmierā sācies 3. Starptautiskais teātra festivāls jauniem cilvēkiem “NoMadI”, informē festivāla rīkotāji.

Trešdien, 7. augustā, no plkst 11.00 Valmieras integrētā bibliotēkā pirmo reizi Latvijā tiek izrādīta pārsteidzoša izrāde par lasīšanu un grāmatām “Klusais sējums”. Tā ir audio teātra izrāde, kuru veidojuši vieni no Eiropas interesantākajiem teātra režisoriem Tims Etčels un Ants Hemptons no Lielbritānijas. Izrādes Valmierā notiks līdz 9. augustam, katru dienu no pulksten 11.00 līdz 16.00 ik pa 15 minūtēm. “Klusais sējums” Rīgā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, tiks rādīta no 13. līdz 16. augustam.

Ceturtdien, 8. augustā, pulksten 18.30 festivālu “NoMadI” Dīvaliņa pļavās atklās jaunās režisores Ingas Tropas iedvesmojošā un atraktīvā izrāde bērniem ar cepumu cepšanu “Kā saule gadījās”. Izrādi būs iespējams noskatīties arī 9. augustā 11.00.

Dirty Deal Teatro plkst. 20.00 aicinās ikvienu padomāt par mūsu tautas laimi, labklājību un izaugsmi ironiskā mono izrādē “Nacionālais attīstības plāns”. Festivāla pirmo dienu Dīvaliņa pļavās noslēgs koncerts, kurā uzstāsies alternatīvās estrādes ansamblis “Gaujarts”, kura sastāvā daudzu ar teātri saistīti mūziķi.

Piektdien, 9. augustā, pulksten 13.00 Dīvaliņa pļavās igauņu dejas kompānija “United dancers of ZUGA” bērnu aicinās rotaļās dejas izrādē “Zuga zuug zuh-zuh-zuh”. Festivāla īpašais notikums būs pirmizrāde, ko piedāvās radošās apvienības “Nomadi” – plkst. 19.00 skatītāji kopā ar režisoru Mārtiņu Eihi un aktieri Ģirtu Rāviņu dosies neparastos piedzīvojumos laikā, kad Mārtiņš vēl bija mazs puika un dzīvoja pie sava vectēva, objektu teātra izrādē “Ziemas māja”. Izrādi atkārtoti būs iespējams noskatīties 10. augustā plkst. 11.00.

Festivāla ārvalstu programmu 9.augustā plkst. 21.00 Valmieras Drāmas teātrī noslēgs pasaulē plašu atzinību guvušie, talantīgie žonglieri Patriks Elmnerts un Ves Pedens ar elpu aizraujošu jaunā cirka izrādi “Vidū dzimušais”. Jau otro gadu kā tradīcija būs festivāla noslēguma svinības ar aktieru DJ cīņām, kurās ar muzikāliem priekšnesumiem uzstāsies trīs aktieri-dīdžeji – DJ Šolis, DJ Gatis Maliks un DJ Arturs Krūzkops.

Festivālu 10. augustā plkst. 13.00 noslēgs Liepājas neatkarīgā teātra kompānija Goda teātris ar traģikomēdiju jauniešiem “Tikai nesaki nevienam”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti