Rīta Panorāma

Intervija ar Sarmīti Veidi

Rīta Panorāma

Intervija ar Normundu Garbaru

Valmieras teātrī komēdija "Razpļujeva sapņi"

Valmierā pirmizrādi piedzīvos Meikšāna iestudējums «Raspļujeva sapņi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

21.maijā Valmieras teātra Lielajā zālē pirmizrādi piedzīvos satīriska komēdija „Razpļujeva sapņi” – pēc Aleksandra Suhovo-Kobiļina lugu “Tarelkina nāve” un “Krečinska kāzas” motīviem.

Iestudējuma režisors un dramatizējuma autors - Viesturs Meikšāns. Radošajā komandā scenogrāfs Reinis Suhanovs, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa un gaismu mākslinieks - Oskars Pauliņš.  Titullomā - aktieris Mārtiņš Meiers.

"Katrai tautai, katrai kultūrai ir savs muļķītis, fantazētājs, kuru dzīve svaida tā, ka vienā galā viņš raud, ka tūlīt mirs, bet otrā galā priecājas, ka tūliņ aiz laimes nomirs," saka aktieris Mārtiņš Meiers, kurš izrādē spēlē Razpļujevu.

Raspļujevs - uzvārds vien liecina par attieksmi pret dzīvi, kuru var pārvērst humorā. Tieši tādu pozitīvo iznīcinātāju, kurš izjauc parasto kārtību, iecerējis režisors Viesturs Meikšāns.

"Gribējās izstāstīt skatītājiem par nebeidzamo cīņu par to, ka cilvēks negrib tikt izmests mūžības mēslainē, par to, ka viņš grib, lai mūžība viņu atceras," skaidro režisors Viesturs Meikšāns. „Razpļujevs daudz ko ir mantojis no krievu literatūras viena no populārākajiem un visvairāk apspriestajiem tēliem - Hļestakova. Savā ziņā Razpļujevs ir tiešs Hļestakova tradīciju turpinātājs. Gogolis reiz teicis, ka tie ir cilvēki, kurus var saukt par ēnām, mirāžām, burbuļiem, cilvēkiem bez sava kodola. Viņi ir tie, kurus izveido citi. Viņi runā un darbojās bez jebkādas saprašanas. Viņi ir godīgi savos melos, sirsnīgi savā liekulībā. Šādi cilvēki ir liels pārbaudījums apkārtējiem."

Pārējās lomās: Kārlis Freimanis, Rihards Jakovels, Eduards Johansons, Ingus Kniploks, Tālivaldis Lasmanis, Māra Mennika, Oskars Morozovs, Kārlis Neimanis, Inese Pudža, Ilze Pukinska, Skaidrīte Putniņa, Inese Ramute, Imants Strads, Ieva Džindža, Māra Vīgante, Ivars Vanags un Arnolds Osis.

Tuvākās „Razpļujeva sapņi” izrādes: 28.maijā un 10., 12.jūnijā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti