Kultūras ziņas

Latvijas literatūra kāpina eksporta tempu

Kultūras ziņas

Miglas pieskāriens Ievas Ekmanes-Bites izstādē

Mēnesis līdz Valmieras vasaras teātra festivālam

Valmierā pilnā sparā norit gatavošanās vasaras teātra festivālam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Septiņas pirmizrādes ģimenēm un bērniem, pagalmu spēles, filmu vakari un gastronomiskie piedzīvojumi – līdz Valmieras vasaras teātra festivālam atlicis mēnesis. Rit visradošākais gatavošanās un mēģinājumu laiks. Un no 5.jūlija Valmierā uz skatītājiem nolūkosies festivāla simbols – acis, šogad fokusu vēršot tieši uz ģimenēm un bērniem.

"Vasarā mēs nākam ārā no lielās sarkanās mājas. Izrādes spēlējam dažādās vietās pilsētā. Tas ir interesanti pašai pilsētai, jo parāda pilsētu no dažādiem skatupunktiem, un interesanti skatītājiem, jo skatītājs vēro teātri it kā teātrim nepiemērotās vietās. Un mākslinieciskajam personālam tā ir svaiga gaisa ievilkšana,” stāsta Valmieras vasaras teātra festivāla direktors Reinis Suhanovs.

Valmieras vasaras teātra festivāls pērn notika pirmoreiz. To izveidojot, festivāla direktors - scenogrāfs un režisors Reinis Suhanovs - kā galveno atšķirību no dažādiem citiem festivāliem izvēlējās tieši pilsētvidi un jauniestudējumus, kas radīti tieši šim festivālam un notiek visdažādākajās pilsētas vietās. Šogad izrādes notiks pat ugunsdzēsēju depo un mēbeļu veikalā – angārā.

"Šogad ugunsdzēsēji Valmierā svin 150 gadu jubileju, un mēs domājām, kā to atzīmēt interesanti, un tad nāca teātra uzaicinājums piedalīties festivālā un mazliet savādākā veidā pastāstīt par uguni un ugunsdzēsību," saka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Sandra Upīte.

Plānots, ka izrāde notiks VUGD depo telpās, kur ugunsdzēsēji glābēji katru dienu mazgā savas automašīnas, kad atgriežas no izbraukumiem.

Kamēr visi ugunsdzēsēji glābēji aktīvi strādāja izbraukumā, meklējot pazudušu bērnu, intensīvs mēģinājumu periods bija sācies mēbeļu angārā izrādes “Kur pazudis Viktors Sapropelis?” veidotājiem.

Jau vēstīts, ka Valmieras vasaras teātra festivāls notiks no 4. līdz 6. augustam, solot pilsētvidi pārvērst par draudzīgāko vietu Latvijā un teātra mākslu -  par piedzīvojumu ne tikai valmieriešiem, bet visiem pilsētas viesiem.

Valmieras vasaras teātra festivāls 2016.gadā notika pirmo reizi. Trīs dienās vairāk nekā 5000 apmeklētāju noskatījās 20 notikumus – teātra izrādes, kino un koncertus - dažādās vietās pilsētvidē Valmierā un Valmiermuižā.

Festivāls tika atzinīgi novērtēts gan profesionāļu, gan skatītāju vidū, tas, kā iepriekš jau vēstīts, saņēmis arī Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio gada balvu „Kilograms kultūras 2016” kategorijā „Gada pārsteigums”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti