Valdība piešķir 97 tūkstošus latu Latvijas teātru viesizrādēm Krievijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Valdība 29. janvārī atbalstīja Kultūras ministrijas lūgumu piešķirt teju 100 tūkstošus latu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Latvijas Nacionālās operas (LNO), Nacionālā teātra un Rīgas Krievu teātra viesizrādēm Krievijā. Kā norādīja kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, līdzekļi piešķirti, jo to paredz starpvalstu kultūras apmaiņas līgums, kas tiks parakstīts jaunnedēļ.

Kultūras ministre pastāstīja, ka nauda no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirta nevis tāpēc, ka teātri neprastu plānot savus budžetus, bet tādēļ, ka viesizrādes ietilpst Latvijas un Krievijas kultūras ministriju sadarbības programmā.

Šinī gadījumā tas ir saistīts ar to, ka nākamnedēļ būs nozīmīgs notikums – Kultūras ministrija parakstīs līgumu ar Krievijas Kultūras ministriju par divu gadu kultūras apmaiņas programmu. Mēs šo programmu saskaņojām gana ilgu laiku, bet dažas lietas vēl saskaņojumā nonāca gada beigās un šī gada sākumā, kas nebija pirms budžeta saskaņošanas."

No 4.februāra līdz 12.februārim paredzēta viesizrāžu apmaiņa starp Krievijas Akadēmisko Lielo teātri un LNO. Maskavā Lielajā teātrī plānotajās LNO viesizrādēs tiks izrādīti divi muzikāli un skatuviski spilgti LNO iestudējumi - Pētera Čaikovska opera "Jevgēņijs Oņegins" un Gaetano Doniceti opera "Lucia di Lammermoor".

Latvijas Nacionālais teātris ir saņēmis uzaicinājumu šā gada maijā piedalīties Krievijas Valsts akadēmiskā drāmas A.Puškina teātra jaunās zāles atklāšanā ar divām izrādēm - režisora Elmāra Seņkova iestudējumu "Izrāde Gals" un režisora Vladislava Nastavševa izrādi "Vecene".

Savukārt Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris no 21.jūlija līdz 4.augustam plāno doties viesizrādēs uz Krieviju. Teātris iecerējis doties uz tām vietām, kur dzīvo daudz latviešu, proti, uz Omsku un Krasnojarsku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti