Vairākas Jaunā Rīgas teātra izrādes pieejamas digitāli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Jaunais Rīgas teātris piedāvā tiešsaistē skatīties četru izrāžu ierakstus – "Aspazija. Personīgi", "Vectēvs", "Otello" un "Skolotājs Jāps un klase".

Režisores Māras Ķimeles izrādes–pētījuma "Aspazija. Personīgi" pamatā ir pazīstamās latviešu literātes un politiķes Aspazijas biogrāfija. Aspazija radījusi Raini, un Aspazija ziedojusies Rainim – šāds viedoklis nereti dominē Aspazijas un Raiņa biogrāfiju pētnieku vidū. Izrāde uzdod jautājumu – kas Aspazija bija pati? Galvenajā lomā – Baiba Broka.

Režisora Alvja Hermaņa un aktiera Viļa Daudziņa kopdarbs "Vectēvs" šķetina notikumus 1945. gadā, kad Kurzemes cietoksnī krita abi galvenā varoņa vectēvi: viens – sarkanarmietis, otrs – leģionārs.

Viljama Šekspīra "Otello" iestudējums Māras Ķimeles režijā ir krimiķis. Tajā galveno lomu atveido Andris Keišs, kurš par veikumu izrādē saņēmis Spēlmaņu nakts balvu.

Pēc Žaka Frīnsa stāstu motīviem veidotā izrāde "Skolotājs Jāps un klase" piemērota sākumskolas vecuma bērniem. Lomās – Guna Zariņa un Kaspars Znotiņš.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti