Vai tu radīsi vai grausi? Tiešsaistē notiks 24 stundu ilga interaktīva performance «Your Space»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 5. februāra pulksten 19.00 līdz 6. februāra pulksten 19.00 tiešsaistē varēs sekot interaktīvam digitālās mākslas notikumam “Your Space”, ko veido pieci Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijas Laikmetīgās fiziskās performances programmas studenti, kuru starpā arī latviešu aktrise Iveta Pole. Performance būs redzama Kanuti Gildi SAAL "Facebook" lapā un vietnē https://elektron.live/, informēja Ģertrūdes ielas teātra pārstāvji (ĢIT).

“Kā tu izvēlies veidot telpu, kuru ar kādu dali? Vai tu radīsi vai grausi? 24 stundas ikviens jebkurā vietā pasaulē var izteikt savus ieteikumus un vēlmes, kas varētu notikt telpā, ko mākslinieki dala. Skatītāji notiekoši redzēs caur kameras aci tiešsaistē. Ierobežojumu nav – dod instrukcijas, izvirzi noteikumus, atsauc kāda cita vēlmes, maini telpas izkārtojumu, cīnies par saviem ideāliem, sadarbojies ar citiem,” vēstīts pasākuma pieteikumā.

Aktrise Iveta Pole skaidro performances ideju
00:00 / 00:52
Lejuplādēt

Performances dalībniece, aktrise Iveta Pole pastāstīja: “Tā praktiskā puse ir tāda, ka skatītājs, izmantojot interneta platformu https://elektron.live/ piekļūst šim te notikumam tiešsaistē. Skatītājiem tiks piedāvāti objektu komplekti, mēs rosināsim skatītāju iztēli par šo objektu komplektu, ar kuru tad viņi varēs spēlēties. Tā varbūt ir kaut kāda līdzība ar video spēlēm, kur mēs būsim kā avatari. Ideālā variantā mēs bijām iztēlojušies, ka tā varētu būt tāda internacionāla sadarbība, kā tāda digitāla mākslas instalācija, ko visi skatītāji kopā ir izveidojuši.”

Projektu veido starptautiska mākslinieku komanda ar dažādu iepriekšējo pieredzi, kas šogad absolvēs Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijas Laikmetīgās fiziskās performances programmu. Šīs studijas paredz intensīvas teorētiskas un praktiskas nodarbības pie pasaulē atzītiem jomas profesionāļiem, apgūstot dažādas skatuves mākslas tehnikas un darba pieejas, lai veidotos par neatkarīgiem, patstāvīgiem māksliniekiem ar savu unikālo redzējumu, informēja ĢIT.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti