Vai esi teātra guru? Pārbaudi, cik daudz zini par Nacionālo teātri un godalgoto izrādi «Ezeriņš»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“Teātris.zip” piedāvā spēli “Teātra guru akadēmija”, kurā aicināti piedalīties visi tie, kas kaut reizi spēruši kāju teātrī, uzskata sevi par teātra faniem vai entuziastiem. Jautājumi ir gan par izrādēm, gan “Teātra.zip” raidījumu ierakstiem, aktieriem, režisoriem un kritiķu terminiem. 

Cikla "Teātris.zip" skatītājiem 20. februārī pulksten 12.15 LTV1 būs iespēja noskatīties Latvijas Nacionālā teātra izrādi "Ezeriņš", uz kuru biļetes nevar dabūt jau gandrīz septiņus gadus (pirmizrādi izrāde piedzīvoja 2014. gada 30.aprīlī). Izrāde, kas saņēmusi piecas "Spēlmaņu nakts" balvas, tostarp "Grand Prix", ir vairāku Jāņa Ezeriņa noveļu spilgts un grotesks pārcēlums teātra valodā.

Nebaidoties no šausmu stāstu un klaunādes estētikas, izrādes veidotāji radījuši aizraujošu skatuves notikumu, kurā cilvēki sastopas ar pārdabisko. Kā raksta iestudējuma autori: "Neticamas satikšanās, neiespējama mīlestība, neparasti raksturi, negaidīta nāve – iespēju to piedzīvot koncentrētā laika nogrieznī, pašam paliekot pie skaidra prāta, dāvā tikai māksla. Šoreiz Nacionālajā teātrī."

Lomās: Ināra Slucka, Dita Lūriņa, Uldis Anže, Normunds Laizāns, Uldis Norenbergs, Jānis Skanis, Astrīda Kairiša.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti