Uzvedumu «Gredzenus mijot» Cēsu pils parkā izdejos vairāk nekā 1000 dejotāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

28. maijā Cēsu pils parkā notiks deju uzvedums “Gredzenus mijot”, kur stāstu par kāzām jeb vedībām izdejos vairāk nekā 1000 dejotāju no Latvijas labākajiem (A grupas) deju kolektīviem, lsm.lv pavēstīja Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Inga Bika.

Uzvedumā “Gredzenus mijot” tiks izdejotas šim notikumam atlasītas, kā arī no jauna radītas dejas, kuras vienos Jēkaba Nīmaņa skaņu partitūra. Rasas Bugavičutes-Pēces radīto tekstu runās aktieris Kaspars Znotiņš. Uzveduma scenogrāfs ir Aigars Ozoliņš, tērpu māksliniece - Evija Dāboliņa.

Uzveduma radošo grupu veido gan pieredzējuši Latvijas deju nozares speciālisti, gan jaunpienācēji: mākslinieciskā vadītāja Iveta Pētersone-Lazdāne, režisors Jānis Znotiņš, galveno varoņu darbību veidos horeogrāfs Agris Daņiļēvičs, deju virsvadītāji Gints Baumanis, Dagmāra Leja, Gunta Raipala, Gunta Skuja, Agris Daņiļēvičs, projekta vadītāja Maruta Alpa.

“”Gredzenus mijot” būs stāsts par puisi un meitu, kurus vieno tik stipras jūtas, ka viņi ir izlēmuši veidot paši savu ģimeni. Ievērojot tradīcijas - ar Laimas un Māras svētību, kā arī vedēju un panāksnieku gādību, pāris tiks ievadīts jaunā dzīves cēlienā, ļaujot mums kļūt par daļu no šī, pāri laikam plūstošā stāsta," atklāj uzveduma mākslinieciskā vadītāja Iveta Pētersone-Lazdāne. "Kāzas jeb vedības ir apliecinājums mūsu tautas nākotnei, un uzveduma pamatā esošais režisora Jāņa Znotiņa stāsts par diviem cilvēkiem ļaus ikvienam izdzīvot mirkli pārdomās arī par savas dzīves svarīgākajiem brīžiem.”

Cēsu pils parka estrādes skatītāju laukums tiks pārvērsts par sētas pagalmu, bet skatītāji izvietosies sēdvietās pie Cēsu pils mūriem, tā pārredzot skaisto parka teritoriju ap dīķi.

Deju uzvedums “Gredzenus mijot” notiks 28. maijā plkst. 21 (ieeja no plkst. 20) Cēsu pils parkā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti