Uz Teātra darbinieku savienības vadītāja amatu kandidēs Egils Melbārdis un Ojārs Rubenis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Uz Latvijas Teātra darbinieku savienības valdes priekšsēdētāja amatu kandidēs Latvijas Nacionālā teātra aktieris Egils Melbārdis un bijušais Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis, sarunā ar Latvijas Radio atklāja līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Daiga Gaismiņa-Šiliņa, kura šajā amatā bijusi 12 gadus un nolēmusi savu kandidatūru vairs nevirzīt.

Daiga Gaismiņa-Šiliņa nosauc kondidātus LTDS vadītāja amatam
00:00 / 00:57
Lejuplādēt

Daiga Gaismiņa-Šiliņa pastāstīja, ka Egilu Melbārdi uzrunājusi pati, savukārt Ojāru Rubeni izraudzījuši un uzrunājuši citi Teātra darbinieku savienības biedri. Viņa atzina, ka biedriem šodien būs grūta izvēle, jo "abiem kandidātiem ir lieli plusi, katram savi". 

Savienības vadību Daiga Gaismiņa-Šiliņa pārņēma 2009. gadā un amatā ir bijusi četrus termiņus. Iepriekš Latvijas Radio raidījumā "Kultūras Rondo" Gaismiņa-Šiliņa skaidroja, ka tagad lēmusi vairs uz amatu nepretendēt: “Tādai nevalstiskai organizācijai tas ir tikai veselīgi, ja mainās priekšsēdētāji. Varbūt nevajag mainīties ik pēc trim gadiem, bet ar zināmu laika periodu gan. Tā nav vieta, kur vajadzētu iesēsties līdz pensijas vecumam.”

KONTEKSTS:

26. februārī platformā “Zoom” norisināsies Latvijas Teātra darbinieku savienības kongress. Biedri atskatīsies uz padarīto, diskutēs par pandēmijas laika izaicinājumiem, kā arī pārvēlēs visas savienības institūcijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti