Kultūras ziņas

Jūgendstila centrā atklāta izstāde "Ceriņi"

Kultūras ziņas

Ciniskais laikmeta troksnis Jaunajā Rīgas teātrī

Platonovs uz Liepājas teātra skatuves

Uz Liepājas teātra skatuves sieviešu virpuļi no virpuļa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Savas 110. sezonas pēdējai pirmizrādei gatavojas arī Liepājas teātris. Jau sestdien, 27.maijā, skatītāju vērtējumam tiks nodots jauniestudējums “Platonovs un viņa sievietes”, kas ir režisora Dž. Dž. Džilindžera skatuves variants Antona Čehova lugai “Platonovs”. Izrādes scenogrāfs – Kristians Brekte, kostīmu māksliniece – Anna Heinrihsone, galvenajā lomā – Egons Dombrovskis, kurš par izsrādi saka, tas būs stāsts par viena cilvēka attiecībām ar daudzējādām sievietēm, sieviešu virpuļiem no virpuļa.

“Platonovs” ir pirmā Antona Čehova sarakstītā luga, taču tā ir publicēta 19 gadus pēc autora nāves. Literāro darbu tulkojis pats izrādes režisors Dž. Dž. Džilindžers. Viņš ir ne tikai noīsinājis lugas tekstus, bet arī tās darbību no 19.gadsimta beigām pārcēlis uz 20.gadsimta 60.gadu Ameriku. Liriskajā komēdijā galveno varoni Platonovu attēlo aktieris Egons Dombrovskis.

“Stāsts būs par attiecībām, par viena cilvēka attiecībām ar daudzējādām sievietēm, sieviešu virpuļiem no virpuļa,” saka aktieris.

Platonovs ir precējies, taču viņam ar sievu, pēc ilgākas prombūtnes atgriežoties mājās, saceļas īstena kaislību vētra. Viņu vienlaikus mīl četras sievietes un ciena visi vīrieši.

Varoņa sieva Nensija, ko attēlo aktrise Samira Adgezalova, ļoti mīl savu vīru un izliekas neredzam viņa kāri pēc citām sievietēm.

“Viņa ir tāda jautra, dzīvespriecīga, ļoti mīl Platonovu un tāda drusku naiva, bet arī gudra. Es domāju – tāda sievišķīga sieviete,” savu varoni raksturo Samira Adgezalova.

Savukārt pats Platonovs pēc profesijas ir skolotājs. Viņam pats svarīgākais dzīvē ir cilvēki. Viņš mīl visus un negrib nevienu aizvainot, taču viņam izdodas visus aizskart  – tā par savu tēlu izsakās aktieris Egons Dombrovskis.

“Iejusties ir tā grūtāk – ietērpts kā kovbojs, bet nu kovbojs viņš galīgi nav. Viņš ir skolotājs, bet nu kovbojs viņš nav,” atzīst Dombrovskis.

Tērpi izrādē ir veidoti "Pin Up" stilā, un tā ir sadalīta divos cēlienos. Pirmajā visa darbība norisinās uz kādas nama terases, bet otrajā - skolā. Aktieri neslēpj to, ka ir nedaudz noguruši pēc garās sezonas, taču pirmizrādei gatavojas, izmantojot visu savu enerģiju.

Pārējās lomās izrādē - Signe Dancīte, Mārtiņš Kalita, Everita Pjata, Anete Berķe, Kaspars Gods, Edgars Pujāts.

Kopā ar režisoru pie izrādes tapšanas strādājis arī gaismu mākslinieks Toms Urstiņš un horeogrāfe Linda Kalniņa.

Izrādi iespējams noskatīties arī 28. maijā un 2. jūnijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti