Uz Liepājas teātra lugu konkursa 3. kārtu izvirzīti septiņi autori

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Liepājas teātra izsludinātajā lugu konkursā noslēgusies otrā no četrām kārtām, kurā autoriem bija jāiesniedz viena lugas aina latviešu un angļu valodās. No 52 lugu pieteikumiem dalībai otrajā kārtā tika izvirzīti 14 autori. No šiem 14 uz trešo kārtu izvirzīti septiņi – Anna Belkovska, Edgars Niklasons, Ivo Briedis, Vineta Bodniece, Grēte Grīviņa, Guna Zeltiņa un Kintija Stūre, medijus informē teātra pārstāvji.

“Otrā lugu konkursa kārta ir noslēgusies, un mēs esam izvēlējušies septiņus darbus, kurus gribētu redzēt attīstāmies tālāk, domājot par Liepājas teātra Mazās zāles repertuāru. Potenciālo lugu saturs ir ļoti atšķirīgs, tamdēļ jo īpaši gaidām tikšanos ar dramaturgiem aci pret aci. Gribējām, lai lugu autori no ideju konkursa iegūst ko vairāk par apstiprinājumu, ka mums patīk, tāpēc organizējam viņiem radošas diskusijas ar dramaturgiem no Lietuvas un Igaunijas, lai viņiem rastos papildu iedvesma, gatavojoties noslēdzošajam konkursa posmam, kurā lugu fragmenti būs jāprezentē režisoriem,” saka viena no žūrijas pārstāvēm – dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce.

Trešā kārta, kurā autori tiksies ar dramaturgiem, notiks marta beigās, savukārt ceturtā kārta norisināsies aprīļa beigās, un uz to varēs ierasties arī klausītāji.

Lugu konkurss tika izsludināts ar mērķi veicināt jaunu latviešu oriģināldarbu radīšanu, kā arī oriģināldramaturģijas apriti starp Baltijas valstīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti