Dienas ziņas

Ūdens līmeņa pazemināšana rada zaudējumus uzņēmējiem

Dienas ziņas

Kā pazīt bioloģiskās lauksaimniecības produktus?

Turpina vākt līdzekļus O.Krodera piemineklim

Turpina vākt līdzekļus Oļģerta Krodera piemineklim

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Viens no pērn vasarā nodibinātā Oļģerta Krodera fonda mērķiem bija saglabāt izcilā režisora piemiņu un vākt ziedojumus, lai Valmierā taptu piemineklis. Nepieciešami aptuveni 50 000 eiro, un pagaidām Krodera fonda valde neņemas prognozēt, kad tas varētu būt gatavs. Lai palīdzētu savākt vajadzīgo summu, talkā nācis arī Valmieras novada fonds.

Mākslinieks Aivars Vilipsons darbu pie Oļģertam Kroderam veltīta pieminekļa izstrādes uzsācis jau maijā. Šobrīd tiek viedots pieminekļa mets dabiskā lielumā, lai to varētu prezentēt potenciālajiem ziedotājiem. „Viņš jau bija pagājušajā nedēļā ieradies Valmierā. Apskatīja vietu, izmērīja pieminekli dabiskā lielumā, samērīja ar kartona maketu,” par Vilipsona paveikto stāsta Krodera fonda valdes locekle Evita Sniedze.

Krodera fonda valde līdz šim galvenokārt ir strādājusi ar individuālajiem ziedotājiem. Taču Valmieras novada fonds piedāvājis līdzekļu vākšanā iesaistīt ikvienu valmierieti, vairākās tirdzniecības vietās uzstādot ziedojumu kastītes. „Mums likās, ka ir īstais brīdis, Krodera balvas pasniegšana janvārī, un tas saslēdzās ar to, ka mums bija veikalos jāmaina ziedojumu kastītēm mērķis. Tad likās – klau, kāpēc ne nākamais, kam vākt ziedojumus,” saka Valmieras novada fonda valdes priekšsēdētājs Ansis Bērziņš.

Četru mēnešu laikā kastītēs savākti 430 eiro. Valmieras novada fonda vadītājs uzsver - cerējām, ka summa būs lielāka, taču iespējams, ka tas skaidrojams ar pārēju uz eiro.

Cilvēkiem atšķirīga izpratne par naudu. To mēs ļoti novērojām. Mēs domājām, ka Krodera piemineklis būs tas, kam cilvēki varētu labprāt ziedot. Kastītes pildījās ātri, monētu bija daudz, bet tās bija vienu un divu centu monētas,” norāda Bērziņš.

Lai gan pieminekļa izveidei ir nepieciešama krietni lielāka summa, Krodera fonda valde ir gandarīta, ka šai idejai atsaukušies daudzi valmierieši. „Cilvēki Valmierā zina Kroderu un grib šo vietu, tas dod impulsu vēl straujāk uzņemt līdzekļu vākšanu. Protams, summa ir liela, tie ir 50 000 – 60 000,” atzīmē Sniedze.

Drīzumā līdzekļu piesaiste varētu sākties telefonziedojumu akcijas veidā, kā arī turpināsies darbs ar individuālajiem ziedotājiem. Krodera piemineklis atradīsies pie Valmieras teātra ieejas. Mākslinieka iecere ir to veidot kā bronzas ābeli ar āboliem.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti