Trupas «Kvadrifrons» izrāde «LV vs RU» būs skatāma tiešsaistē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

11. jūnija vakarā virtuālo pirmizrādi tiešsaistē piedzīvos teātra trupas “Kvadrifrons” izrāde "LV vs RU", medijus informē tiešsaistes izrādes producente Ieva Niedre.

Režisora Reiņa Botera izrāde “LV vs RU” ir vēsturisks mīlasstāsts par latviešu un krievvalodīgo attiecībām. Izrāde balstīta stāstos par radošās komandas dzīves laikā piedzīvoto. “Tajā ikdienišķas atzīšanās mijas ar aizspriedumainām etīdēm, dokumentāliem video fragmentiem, apcerīgu mūziku, mīlēšanu un lamāšanos,” skaidro izrādes veidotāji.

Izrāde ir divvalodīga – latviešu un krievu valodā –, un tās mērķis ir satuvināt iepriekš minētās sabiedrības grupas, kurām kopīga mākslas pieredze ar bilingvālu saturu ir rets notikums. Režisors uzskata: "Katrs Latvijas iedzīvotājs, ja ne piedzīvojis, tad vismaz dzirdējis par dažādu sabiedrības grupu vēsturisko un mūsdienās pastāvošo sašķeltību. Izrādē meklējam, kas šo sašķeltību ir veicinājis.

Varbūt tā ir mūsu pašu iedomāta un uzbūvēta siena, kura, satiekoties aci pret aci un iepazīstot otru pusi, izzūd pilnībā?"

11. jūnijā pulksten 19.00 izrāde būs vērojama tiešsaistē un 20 skatītājiem arī Rīgas cirka Mazajā zālē. Ar “British Council Latvia” atbalstu tiks rīkota arī organizēta tiešraides skatīšanās vairākās Latvijas reģionālajās bibliotēkās un kopienu centros.

Skatītājiem kā izrādes norises vietā, tā attālināti būs iespējams izrādes norisi ietekmēt ar īpaša balsojuma palīdzību. Tāpat, iegādājoties biļetes, skatītāji saņems arī teksta tulkotu atšifrējumu latviešu un krievu valodā, lai valoda nebūtu barjera izrādes  piedzīvošanai. Pēc izrādes norisināsies diskusija ar radošo komandu, kuru tiešsaistē vadīs komunikācijas zinātnes doktore Olga Procevska.

Izrāde "LV vs RU":

  • Režija, teksts, vizuālais risinājums: Reinis Boters
  • Dramaturģiskais atbalsts: Klāvs Mellis
  • Aktieri: Jānis Kronis, Igors Nazarenko
  • Gaismu mākslinieks: Kārlis Staņa
  • Video māksliniece: Laima Hauks
  • Operators: Āris Matesovičs
  • Tehniskais atbalsts: Jānis Sniķers, Kārlis Tone, Inese Tone
  • Tiešraidi producē: INITIUM
  • Tiešraidi nodrošina: Bezrindas.lv un tiešraides režisors Kārlis Zemītis
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti