Trešais Valmieras vasaras teātra festivāls - augusta pirmajā nedēļā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valmieras vasaras teātra festivāls notiks no 3. līdz 5. augustam, un šoreiz tajā pirmizrādes piedzīvos iestudējumi gan pieaugušo, gan bērnu un jauniešu auditorijai. Domājot par Latviju tās simtgadē, festivāls tiks veidots ar uzsvaru uz attīstību, meklējot vīziju par cilvēka un dvēseles, civilizācijas un pilsētas tālāko attīstību. Vienlaikus festivāls turpinās atklāt aizvien jaunas vietas pilsētvidē un izvirzīt mākslinieciskos izaicinājumus saturā un formā.    

Programmas pamatā būs jaundarbi - oriģināldramaturģijas jauniestudējumi, Latvijas un ārvalstu teātra profesionāļu sadarbības projekti, tostarp, laikmetīgā opera un muzikāla izrāde jauniešiem; Hanzas laukumā tiks izveidota īpaša festivāla pilsēta, kā arī būs bērnu programma - gan jaunās vietās ar negaidītiem risinājumiem turpinot 2017.gada festivāla izrādes, gan radot jaunas.

Izrāžu mākslinieciskais un emocionālais saturs būs virzīts uz meklējumiem, kā pilnvērtīgāk, labāk, kvalitatīvāk dzīvot vidē, kurā esam šobrīd, un kāda būs tā vide, kurā nākotnē būsim mēs paši, bet visvairāk – mūsu bērni. Festivāla mākslinieku vidū būs Latvijas un ārvalstu nozares profesionāļi no Vācijas, Lielbritānijas un citām valstīm.  

Būtiska festivāla sastāvdaļa būs brīvdabas kino programma, muzikāli piedzīvojumi, kā arī norises festivāla centrā, kas būs pulcēšanās vieta skatītājiem un dalībniekiem. Visas festivāla dienas tur plānoti atsevišķi notikumi ar savu māksliniecisko saturu. Centrs tiks ierīkots sadarbībā ar biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas “RISEBA” rīkoto Starptautisko vasaras skolu “FestivaL’and”.  

Valmieras vasaras teātra festivāls notiks trešo reizi, līdz šim ik gadu pulcējot vairāk nekā 5000 apmeklētāju. Festivālu rīko Valmieras teātris sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību, kā arī ar Valsts kultūrkapitāla fonda un Latvijas valsts simtgades programmas atbalstu. Festivāls saņēmis arī Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio balvu „Kilograms kultūras 2016”, neatkarīgo pilsētvides balvu “Rīgas metrs”, kā arī nominēts vairākās kategorijās Latvijas teātru balvai “Spēlmaņu nakts”.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti