Kultūras ziņas

Burtu spēles uz porcelāna

Kultūras ziņas

Godinot Gunaru Janovski

Izrāde par mirkli, kas maina dzīvi

Topošie teātra profesionāļi piedāvā izrādi «Lūdzu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

4., 5. un 6. februārī Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Kultūras koledžā skatāms kultūras un mākslas augstskolu studentu un nesen nodibinātās jaunās teātra organizācijas “ZONA projects” veikums – Sabīnes Ozoliņas izrāde “Lūdzu”. Tajā topošie skatuves mākslas profesionāļi ļaujas eksperimentiem un jaunu formu meklējumiem.

Izrādes „Lūdzu” pamatā ir prozas lasījumu laureātes Janas Egles stāsts „Lūdzu, lūdzu, lūdzu.” Tas vēsta par diviem brāļiem un nelaimes gadījumu, kas maina abu jauno cilvēku dzīves.

Izrādes režisore, Latvijas Kultūras koledžas teātra mākslas programmas absolvente Sabīne Ozoliņa savā darbā uzdod jautājumus un dalās pieredzē par mirkļa nozīmi un trauslo robežu starp dzīvību un nāvi, uz kuras mēs visi stāvam. 

Radošo komandu viedo LKA, Latvijas Mākslas akadēmijas un Kultūras koledžas topošie skatuves mākslas profesionāļi – ne vien aktieri, bet arī horeogrāfi, scenogrāfi un gaismotāji.

Izrādes scenogrāfs un gaismu mākslinieks ir Krišjānis Elviks, kustību konsultante - Justīne Grantiņa, lomas atveido Ilva Centere, Jēkabs Reinis Kugrēns un Kārlis Arnolds Avots.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti