Rīta Panorāma

"Aklā zona"- laika plūdums telpā un cilvēka ķermenī

Rīta Panorāma

Intervija ar Kasparu Znotiņu un Māru Jēgeri

Intervija ar Agiju Ozoliņu-Kozlovsku, Antu Jankovsku un Nauri Indzeri

Top pirmā šī gadsimta latviešu oriģināloperete «Trīs zvaigznes. Zigfrīds»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Operetes teātris šajā sezonā atkārtos skatītāju iemīļotākās un pieprasītākās izrādes, taču nākamajā gadā sola arī jauniestudējumus. Viens no tiem būšot šī gadsimta pirmā latviešu oriģināloperete “Trīs zvaigznes. Zigfrīds”, pie kuras strādā komponists Platons Buravickis.

Rudens ir ražas laiks ne tikai dabā, bet arī kultūras laukā, piemēram, klajā nākot jaunām teātra izrādēm. Tāpat kā citi Latvijas teātri, arī Operetes teātris aicina aplūkot savu jauno sezonas veikumu un ieklausīties tajā.

Šoreiz piedāvātās izrādes – vismaz tuvākās no gaidāmajām – tiks izrādītas atkārtoti tieši pēc publikas pieprasījuma. Tās ir pasaulslavenas operetes – Franča Lehāra “Jautrā atraitne” un Paula Abrahama “Balle Savojā”. Šo operešu popularitāti Operetes fonda un teātra vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska skaidro ar vieglo un “lipīgo” mūziku. Tam piekrīt arī operetes solisti Anta Jankovska un Nauris Indzeris.

Turpmāko sezonu Ozoliņa-Kozlovska ieskicēja ar izrādi bērniem “Karlsons”, kā arī Jaungada koncertiem 26., 27. un 30. decembrī. Nākamajā sezonā plānots jauniestudēt Emeriha Kalmana “Silvu”, bet, kas svarīgākais,

 top pirmā šī gadsimta latviešu oriģināloperete ar mūzikla iezīmēm – “Trīs zvaigznes. Zigfrīds.” To šobrīd raksta Platons Buravickis un Juris Hiršs.

Ozoliņa-Kozlovska arī pastāstīja, ka par operetes teātra mājvietu un bāzes finansējumu esot savākti apmēram puse parakstu – ne tikai vietnē “Mana balss”, kur redzams krietni mazāks skaitlis, bet paralēli vācot parakstus arī fiziskā formā, t.i., uz papīra. Ieinteresētību operetes atjaunošanā esot izrādījuši arī politiķi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti