Top laikmetīgās dejas izrāde par kopā būšanu «Tiekties satikties»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Šī gada 1. un 2. oktobrī festivālā "Patriarha rudens" LKA Teātra mājā "Zirgu pasts" būs vērojams horeogrāfu Gundegas Rēderes un Ramonas Levanes laikmetīgās dejas jauniestudējums "Tiekties satikties", informēja izrādes producente.

2021. gada Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) skatuves un audiovizuālās mākslas festivāla "Patriarha rudens" laikmetīgās dejas žūrija jaunajai horeogrāfei Gundegai Rēderei deva iespēju izrādīt 2022. gada festivālā savu jauniestudējumu, kuru viņa ir izvēlējusies veidot un izpildīt kopā ar savu bijušo kursabiedreni Ramonu Levani, norādīja izrādes veidotāji. Abas jaunās dejas mākslinieces ir LKA Laikmetīgās dejas mākslas programmas 6. paaudzes absolventes un daļa no dejas kompānijas "SIXTH". Topošā izrāde būs duets, kurā izpildītājas ir pašas horeogrāfes.

Izrādes radošo komandu interesē meklēt un pētīt, kā notiek divu ķermeņu satikšanās un savienošanās dejā un kontaktimprovizācijā. Horeogrāfes par izrādi komentē: "Ko nozīmē būt vienam un ko nozīmē būt kopā?  Vai iespējami abi vienlaicīgi? Kad, kā un kāpēc izvēlamies kopību vai vienatni? Kas mūs tuvina un kas šķir? Cilvēks ir sociāla būtne un tiecas pēc kontakta. Šī izrāde ir meklējums tam, cik dziļš un vizuāli dažāds var būt kontakts."

Izrādes kustību materiāls veidots, izmantojot konktaktimprovizācijas metodes un paņēmienus. Izrādes horeogrāfes ir Gundega Rēdere un Ramona Levane. 

Izrādes "Tiekties satikties" radošo komandu veido komponists Jēkabs Rēders, vizuālā māksliniece Elīna Šteinberga, gaismu mākslinieks Niks Cipruss un producente Patrīcija Kolāte. Izrādi producē biedrība "Party" sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti