Top izrāde par mākslinieku Kārli Padegu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Nākamā gada februārī pirmizrādi piedzīvos iestudējums par slaveno Rīgas dendiju, gleznotāju un grafiķi Kārli Padegu (1911-1940) "Padegs un Padegs".

Latvijas mākslinieku vidū ir daudz personību, par kurām ir vērts veidot stāstus un uzvedumus, norāda nodibinājuma "Mūzikas un mākslas atbalsta fons" pārstāvji, kas turpina izrāžu un stāstu ciklu par spilgtām personībām kultūrā un mākslā.

Izrādes režisors ir aktieris un režisors ir Varis Piņkis, dramatizējuma autors - Ivo Briedis. Kārļa Padega lomā būs jaunais aktieris Mārtiņš Upenieks, mākslinieka iekšējā balss - Inga Tropa. Izrādes mākslinieks ir Māris Ruskulis.

"Kā režisoru un radošu personu mani saista un interesē radošā personība Kārlis Padegs - viņa raksturs, uzskati, dzīves izpratne, laikmeta redzējums, idealizētā dekadence, drosmīgais erotisms dzīvē, kā tas viss krustojas un veido viņa mākslu. Ir sajūta, ka viņš sevi ir izdomājis, mēģinājis savu privāto dzīvi, savu publisko personu veidot kā mākslas objektu. Manuprāt, viņa dzīve ir mēģinājums radīt artefaktu, kuru viņš tā arī nesasniedz," teic Varis Piņkis.

Izrāde "Padegs un Padegs" būs skatāma izstāžu zālē "Arsenāls" un kultūras telpā "3 māsas".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti