Top Alises Putniņas laikmetīgās dejas monoizrāde «Naktene»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Eduarda Smiļģa Teātra muzejā 28. un 29. augustā plkst. 19.00 pirmizrādi piedzīvos horeogrāfes Alises Putniņas laikmetīgās dejas monoizrāde "Naktene".

“Dejas izrāde ir intuitīvs stāsts par sievietes esību un mainību cauri laikiem. Savienojot fizisko un sajūtu pasauli, tiek meklēti jauni ceļi, kas ved prom no gadsimtiem ilgi uzkrātām sociālpolitiskām un sociālkulturālām normām attiecībā uz sievietes tēlu sabiedrībā. Caur nebeidzamu kustību plūsmu skatītājs tiek ievests citādā izrādes pieredzēšanas stāvoklī, priekšplānā izvirzot nevis prāta analītisko pusi, bet gan iekšējo sajūtu un zemapziņas pasauli,” izrādi “Naktene” raksturo tās veidotāji.

Alise Putniņa  ir horeogrāfe, dejas praktiķe, absolvējusi Latvijas Kultūras akadēmijas programmu "Laikmetīgās dejas horeogrāfija". Kā horeogrāfe sadarbojusies daudziem režisoriem, tostarp Elmāru Seņkovu, Edgaru Niklasonu, Māru Ķimeli u.c., veidojot kustību partitūru teātra izrādēm. Ikdienā Alise darbojas dažādos neatkarīgos dejas un teātra projektos, kā arī turpina attīstīt savu kustību metodi, ko pasniedz nodarbībās dejas un teātra amatieriem, studentiem un profesionāļiem.

“Naktene” ir  Alises Putniņas otrā izrāde. Putniņas pirmā laikmetīgās dejas izrāde “Eksperiments ar apskāvienu’’ (sadarbībā ar A. Austriņu-Seņkāni, M. Opeltu, K. Albuži) tika nominēta “Spēlmaņu nakts” balvai kategorijā “Sasniegums laikmetīgajā dejā” 2016./2017. gada sezonā.

Laikmetīgās dejas izrāde “Naktene’’ top sadarbībā ar dramaturģi Lindu Krūmiņu, kura ir viena no aktīvākajām šī brīža dejas dramaturģēm un ir veidojusi dramaturģiju daudzām dejas izrādēm. Piemēram, “Bedre’’ (horeogrāfe. S. Siliņa), kura tika nominēta “Dejas balvai 2019” kategorijā ''Laikmetīgās dejas izrāde''.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti