Timofejevs un Meikšāns veido «Kara piezīmes» krievu valodā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

5.maijā plkst. 19 notiks projekta "Kara piezīmes" sestais un šīs sezonas pēdējais pasākums. Šoreiz tiks izpildīts dramaturga Sergeja Timofejeva radītais teātra teksts par Ukrainas notikumiem un to ietekmi uz Latviju, tā lasījumu iestudē režisors Viesturs Meikšāns. Lasījums notiks krievu valodā, pēc tā sekos publiska diskusija latviski.

"Divi stāsti. Dialogs un monologs. Izmisīgs un naivs mēģinājums apturēt tanku kauju. Un tiešā runa, ko pavēsta cilvēks, kurš sevi uzskata par Robinu-zondi, situācijā, kurā realitāte ir ārprātīgāka par visām viņa teorijām," savas lugas "Divi vienā. Fjodorovs un Robins-zonde" intrigu atklāj dramaturgs Sergejs Timofejevs, kurš atpazīstamību iekarojis kā dzejnieks un tekstgrupas "Orbīta" dalībnieks.

Viņa lugas lasījumu režisē Viesturs Meikšāns, kurš jau iepriekš sadarbojies ar Timofejevu Latvijas Nacionālās operas iestudējumā "Mihails un Mihails spēlē šahu".

Pēc lasījuma sekos diskusija, kurā piedalīsies juriste, cilvēktiesību praktiķe Elizabete Krivcova, Latvijas Transatlantiskās organizācijas valdes priekšsēdētājs Toms Baumanis, režisors Viesturs Meikšāns, kā arī skatītāji. Diskusiju vadīs labas pārvaldības un līderības eksperte Inese Voika.

Kā ziņots, projektā "Kara piezīmes" katru mēnesi cits dramaturgs un režisors līdz pat augustam seko līdzi notiekošajam pasaules politiskajā ainā, lai redzēto, dzirdēto un sajusto pārvērstu dramaturģiskā materiālā. Projektā radītie teksti tiek piedāvāti skatītājiem publiskos lasījumos, ko iespējams vērot arī internetā.

Projektā "Kara piezīmes" jau piedalījušies dramaturgi Ivo Briedis, Aiva Birbele, Matīss Gricmanis, Jānis Balodis un Justīne Kļava, režisori Kārlis Krūmiņš, Ģirts Šolis, Dāvis Auškāps, Valters Sīlis un Dmitrijs Petrenko.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti