Tiešsaistē notiks jauno režisoru īsizrāžu vakars «Kāpēc es naktīs neguļu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

29. novembrī pulksten 19.00 “Dirty Deal Teatro” (DDT) norisināsies otrais īsizrāžu vakars ciklā “Kāpēc es naktīs neguļu”. Šajā reizē ar skatītāju tiešsaistes platformā “Zoom” tiksies jaunie režisori Elīza Dombrovska, Jurģis Lūsis, Sabīne Ozoliņa un Andris Zeļonka, informēja teātra pārstāvji.

Četru mēnešu laikā DDT iepazīstinās skatītājus ar 12 jauniem teātra režisoriem. Kā skaidroja teātrī, jaunie režisori “uz problēmām pasaulē skatās drosmīgi, godīgi un atklāti. Teātra valoda ir viņu instruments, lai skatītāju uzrunātu, provocētu un liktu aizdomāties par tēmām, kas viņiem pašiem ir ārkārtīgi būtiskas un personiskas.”

Cikls “Kāpēc es naktīs neguļu” ļauj ielūkoties divdesmitgadnieku pasaulē, ieraudzīt, kas viņus uztrauc, urda un neliek mieru. “Dirty Deal Teatro” dod iespēju jaunajiem skatuves māksliniekiem reaģēt uz viņiem nozīmīgo, sāpīgo un aktuālo un publiski runāt par to savās izrādēs.

No oktobra līdz janvārim četros īsizrāžu vakaros ikvienam būs iespēja iepazīt jaunos režisorus – Henriju Arāju, Endīni Bērziņu, Ilzi Bloku, Robertu Dauburu, Elīzu Dombrovsku, Mārtiņu Gūtmani, Annu Klišāni, Klāvu Kristapu Košinu, Jurģi Lūsi, Sabīni Ozoliņu, Andri Zeļonku, Mārtiņu Zvirbuli, kuri šobrīd studē teātra režiju 4. kursā Latvijas Kultūras akadēmijā. Mākslinieku mentors ir “Dirty Deal Teatro” dramaturgs Jānis Balodis.

Katrs cikla “Kāpēc es naktīs neguļu” vakars sastāvēs no vairākām īsizrādēm vai performatīviem notikumiem, kas noslēgsies ar sarunu starp skatītāju un māksliniekiem, rosinot domāt un diskutēt par aktualizētajām problēmām, notikumiem un pieredzēm. Diskusiju vadīs blogeris un aktīvists Ņikita Trojanskis.

Pirmajā īsizrāžu vakarā, kas norisinājās 24. oktobrī, savus darbus prezentēja Endīne Bērziņa, Roberts Dauburs un Mārtiņš Gūtmanis.

Cikls “Kāpēc es naktīs neguļu” tapis ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti