Tiešraidē būs skatāms iestudējums «Vēstule draugam» ar Vili Daudziņu un Kasparu Znotiņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Mazā ģilde 8. martā pulksten 19.00 piedāvās tiešraidē skatīties 2013. gadā tapušo iestudējumu “Vēstule draugam”, informēja Mazās ģildes pārstāvji. Iestudējumā, kas pirmizrādi piedzīvoja mūzikas namā “Daile”, aktieri – Vilis Daudziņš kā Ojārs Vācietis un Kaspars Znotiņš kā Imants Ziedonis – izspēlē abu dzejnieku rakstītās dzejas rindas, ierakstus, vēstuļu un apsveikumu kartīšu saraksti Jēkaba Nīmaņa muzikālās partitūras pavadībā.

Iestudējumā “Vēstule draugam” atklājas un ir iespēja iepazīties ar Imanta Ziedoņa un Ojāra Vāciešu personībām un viņu savstarpējām draudzības attiecībām. “Vēstules abu starpā ir padomju laika tēlojums, humora un smalkas ironijas piesātinātas, kā īsta intelekta saspēle,” skaidroja organizatori.

“Tas ir šahs. Kaut kādā ziņā arī tā ir sacenšanās savā starpā, kurš asprātīgāk pajokos par tēmu, par kuru, ja tu neuzmanīgi joko, var nonākt arī aiz restēm, vai, teiksim, nonākt situācijā, kad tu vairs rakstīt nedrīksti. Bet, ņemot vērā to, ka tie patiešām ir milzīga intelekta īpašnieki, ārkārtīgi talantīgi cilvēki – viņi joko vien sev saprotamā veidā, eleganti apspēlējot tās dīvainības un sabiedrības paradoksus, kurā viņi dzīvo,” teicis Vilis Daudziņš, raksturojot dzejnieku saraksti. Padomju laika tēlojums ne tikai izpaužas tekstā, bet reizēm arī noformējumā, kad vēstules tiek rakstītas, piemēram, uz veidlapām ar attiecīgu padomju laika institūciju rekvizītiem.

Iestudējumu “Vēstule draugam” organizē Rīgas kultūras un tautas mākslas centrs “Mazā ģilde” sadarbībā ar mūzikas namu “Daile”, kā arī ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti