Tiesa noraida aktiera Kaspara Zāles prasību pret Dailes teātri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pilnībā noraidīja aktiera Kaspara Zāles civilprasību pret Jura Žagara vadīto Dailes teātri par vidējās izpeļņas un morālā kaitējuma atlīdzināšanu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Tiesā lēma noraidīt pilnībā Zāles prasību pret Dailes teātri daļā par darba devēja uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu, atjaunošanu darbā, vidējās izpeļņas un morālā kaitējuma atlīdzināšanu, darba līguma punkta atzīšanu par spēkā neesošu un darba līguma atzīšanu par noslēgtu uz nenoteiktu laiku.

Spriedumu var pārsūdzēt apelācijas kārtībā 20 dienu laikā no sprieduma pieejamības dienas Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesu kolēģijā, iesniedzot apelācijas sūdzību Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā.

Tāpat šī pati tiesa, tikai citā tiesas sastāvā, 2. jūnijā rakstveida procesā skatīs teātra prasību pret Zāli par darba tiesisko attiecību izbeigšanu.

LETA jau ziņoja, ka Daugavpils tiesā Preiļos jau kopš pagājušā gada rudens atrodas aktrises Sarmītes Rubules prasība pret Dailes teātri par darba devēja uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu, atjaunošanu darbā, vidējas izpeļņas piedziņu, kā arī morālā kaitējuma kompensācijas piedziņu.

Lietu bija plānots skatīt marta beigās, taču sakarā ar valstī noteikto ārkārtējo situāciju lietas skatīšana patlaban ir noņemta.

Jau vēstīts, ka teātris pagājušajā gadā pārtrauca darba attiecības ar Zāli, Rubuli, Mārtiņu Poču, Aiju Dzērvi un Ivaru Auziņu. Zāle sākotnēji panāca atjaunošanu darbā, taču vēlāk atkal bija spiests teātri pamest.

Žagars pērn preses konferencē par teātra jauno sezonu minēja, ka teātrī tiek veikta reorganizācija personāla sastāvā, uzsverot, ka izmaiņas nav būtiskas, bet pietiekami svarīgas, lai Dailes teātris strādātu ekonomiskāk un efektīvāk.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti