Teātru jaunā sezona: Liepājas teātris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Līdz ar rudeni skatītājus uz jauno sezonu atkal aicina Latvijas teātri, opera un balets. Latvijas Radio rīta programma "Labrīt!" īsi iepazīstinaar teātru jaunās sezonas galvenajiem plāniem un iecerēm. Šodien dosimies uz Liepājas teātri, kuram jaunās sezonas plānošana bijusi tik saspringta kā reti kad – nācies pieskaņoties gan aktieru sastāva izmaiņām, gan režisoru radošajam lidojumam.

Liepājas teātris burtiski jaunās sezonas priekšvakarā mainījis pirmo rudens pirmizrādi – sen plānotais Ivana Turgeņeva „Mēnesis uz laukiem” krievu režisora Konstantīna Bogomolova versijā pārcelts uz nākamā gada maiju, jo režisoram vajadzējis vairāk laika. Glābt situāciju un lāpīt teātra budžetu raudzīs Dž.Dž,Džilindžers, kurš četrās nedēļās iestudējis situāciju komēdiju „Divi kaili vīrieši”, stāsta teātra direktors Herberts Laukšteins.

„Situāciju komēdijas tomēr ir stipri vien vairāk apmeklētas," norāda Laukšteins. "Konstantīna [Bogomolova] piedāvājums saglabāt iestudējuma kvalitāti, un, zinot to, ka papildu finansējumu mēs nekādi nedabūsim, tad nu pašiem vien jāpelna. Un pelnām mēs kā rūpnīcā.”

Izmaiņas Liepājas teātra jaunās sezonas repertuārā viesusi arī vairāku jauno aktrišu došanās dekrētā, kā dēļ, piemēram, izrāde „Piafa” vismaz uz gadu nolikta malā. Skatītājiem jārēķinās, ka arī pašlaik izliktais repertuārs var mainīties.

Liepājas teātrī novembrī debitēs režisors Viesturs Meikšāns ar Aleksandra Ostrovska „Vilkiem un avīm”, bet pēc 12 gadu pārtraukuma iestudēs Gaļina Poļiščuka. Janvārī – Torntona Vaildera lugu „Mūsu pilsētiņa”, ko adaptēs Liepājai, bet martā – Bengta Ālforsa „Cilvēku, kas vairās no lifta”. Ar šo izrādi teātris iemēģinās koncertzāli „Lielais dzintars”, stāsta Laukšteins.

„Mēs nolēmām paeksperimentēt un uztaisīt tur vienu mazās formas izrādi, jo Liepājas teātris vienīgais pašlaik nacionālajā prēmijā [Spēlmaņu naktī] nevar pretendēt uz mazo formu, jo mums vienkārši nav mazās zāles,” skaidro teātra direktors.

Liepājas teātrī šosezon pavisam astoņi jauniestudējumi, trīs no tiem Džilindžera pārziņā. Tostarp septembrī „Sniegbaltīte un septiņi rūķīši” ar Kārļa Lāča mūziku, bet aprīlī – Žoela Pomrā „Mīlestības neprāts”. Darbu Liepājā turpinās arī Laura Groza-Ķibere, februārī iestudējot Bernarda Pomeranca „Ziloņcilvēku”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti