Teātru jaunā sezona: Daugavpils teātris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Līdz ar rudens sezonas sākumu šajās dienās Latvijas Radio rīta programma īsi iepazīstina ar teātru jaunās sezonas galvenajiem plāniem un iecerēm. Kārta Daugavpils teātrim, kam sezona sākusies ar negaidītu triecienu. Tas pēdējā brīdī licis mainīt sezonas plānus.

Daugavpils teātri, tāpat kā daudzus Latvijā, augustā satrieca ziņa, ka traģiski miris operdziedātājs Igors Martaks. Viņam bija uzticēta galvenā loma Emeriha Kalmana operetē "Cirka princese", kam Daugavpils teātrī dots nosaukums "Mistera Ikss noslēpums".

"Protams, mēs neesam spējīgi tik vienkārši aizvietot solistu, jo vairāk tāpēc, ka viņš mums pašiem bija ļoti dārgs kā cilvēks. Es gribētu, lai viņa vietā dziedātu tikpat talantīgs cilvēks ar tikpat dvēseliski tīru motivāciju. Līdz ar to mēs izslēdzām steigu, lai par katru cenu glābtu pirmizrādi 16.oktobrī," Latvijas Radio sezonas ieskaņā sacīja teātra mākslinieciskais vadītājs Oļegs Šapošņikovs.

Pašlaik vadošajai lomai operetē izvēlēts Krievijas teātra skolas GITIS muzikālā teātra fakultātes absolvents Iļja Lapičs, un pirmizrāde, kas būs veltīta Igora Martaka piemiņai, pārcelta uz novembri.

Tas ietekmējis arī pārējās šā gada pirmizrādes - no septembra uz vēlāku laiku pārcelts Vasīlija Sigareva lugas "Krievu loto" iestudējums, ko Daugavpils teātrī izlemts spēlēt latgaliski. Šogad plānota arī aktrises Veras Hramņikovas benefice - Džona Patrika "Dārgā Pamela", kas savu pirmizrādi piedzīvos decembrī.

Vēl viena pirmizrāde - "Bīstamais pagrieziens" Jura Joneļa režijā - gaidāma nākamā gada janvārī.

Tāpat Daugavpils teātrī ar klasiku atgriezīsies režisores Paula Pļavniece un Lucina Sosnovska, bet Daugavpils teātra eksperimentālā skatuve šosezon cer pārsteigt ar mazās formas dejas izrādi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti