«Teātris.zip» iesāks sezonu ar augsti novērtētām teātra izrādēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Septembrī savu sesto sezonu iesāks Latvijas Televīzijas raidījumu cikls "Teātris.zip". Būs skatāma gan vērienīgā Latvijas Nacionālā teātra izrāde „Uguns un nakts”, gan Daugavpils teātra mīlestības stāsts par muļķi, kurš iemīlējās muļķītē, kā arī Jaunā Rīgas teātra aktieru izspēlētie psiholoģiskie rēbusi drāmā “Tēvs”. Savukārt mazākie teātra mīļi varēs noskatīties Dailes teātra izrādi “Toma Sojera piedzīvojumi”. Izrādes ierakstītas ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu.

8.septembra vakarā plkst. 21.25 LTV1 būs vērojama saruna raidījumā “Teātris.zip” – priekšvārds Nacionālā teātra izrādei “Uguns un nakts”. Izrāde 2015./2016. gada sezonā saņēmusi piecas "Spēlmaņu nakts" balvas, tai skaitā – Guna Zariņa kā gada aktrise par Spīdolas lomu, Arturs Krūzkops kā gada aktieris otrā plāna lomā par Melnā bruņinieka tēlojumu, kā arī Reinis Dzudzilo kā gada scenogrāfs. Raiņa lugas tēli laika gaitā kļuvuši par simboliem, kas Latvijas kultūrtelpā ir neaizvietojami un ikvienam saprotami. Iestudējums Viestura Kairiša režijā tiks demonstrēts uzreiz pēc sarunas raidījumā “Teātris.zip”, kurā piedalīsies pats režisors kopā ar galveno lomu atveidotājiem – Gunu Zariņu, Maiju Doveiku un Uldi Anži.

8.septembra rītā varēs sarosīties arī jaunākie teātra mīļi, jo LTV1 ēterā Lelle Lupe plkst. 10.30 tiksies ar bērniem raidījumā “Teātris.zip bērniem”, pēc tam sekos Dailes teātra izrāde “Toma Sojera piedzīvojumi”. Stāsts par atjautīgo, asprātīgo un nedaudz paslinko puišeli, kurš tomēr ir ļoti labestīgs un atsaucīgs, iestudēts Dmitrija Petrenko režijā. Tā ir izrāde visai ģimenei, kurā Toma Sojera lomā iejūtas Lauris Dzelzītis.

22.septembrī plkst. 21.25 LTV1 būs skatāms “Teātris.zip”, kam sekos Daugavpils teātra izrāde “Iemīlējās muļķis muļķītē” Dž. Dž. Džilindžera režijā. Pamuļķīte Džuljeta sastop cinisko Rahmanovu, kurš pavada savas dienas, apmuļķojot cilvēkus. Šī tikšanās neatgriezeniski maina viņu abu dzīves. Titullomā iejūtas Andris Bulis, bet Džuljetas atveidotāja Zanda Mankopa par šo lomu 2017.gadā saņēma Spēlmaņu nakts balvu kā gada jaunā skatuves māksliniece. Raidījumā “Teātris.zip” ar Ojāru Rubeni sarunāsies Zanda Mankopa un Andris Bulis, kā arī teātra galvenais režisors Oļegs Šapošņikovs, kurš iepazīstinās ar Daugavpils teātra sezonu.

Teātra mēnesi LTV1 noslēgs Jaunā Rīgas teātra izrāde “Tēvs”, kas būs skatāma 29.septembrī kopā ar raidījumu “Teātris.zip” plkst. 21.25. Zviedru modernās literatūras tēva Augusta Strindberga lugu iestudējusi Māra Ķimele. Stāstā, kurā bērna audzināšana kļuvusi par nebeidzamas varas cīņas ieganstu, laulāta pāra dzīve pārvēršas karā. Šajā cīņā vīrieša spēks tomēr ir trauslāks par sievietes vājumu. Sarunā pirms izrādes piedalīsies Māra Ķimele un Sandra Kļaviņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti