«Teātris TT» iestudē «ķiķināmu drāmu» par pieaugšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Eduarda Smiļģa Teātra muzejā 6. decembrī pirmizrādi piedzīvos „Teātra TT” izrāde “Icikēriks”. Tas ir stāsts par diviem 13 gadus veciem pusaudžiem, kuri sāk apjaust, ka jāsāk dzīvot pašiem, ka jātiek vaļā no vecāku ieskatiem par dzīvi.

Pieaugšana ir patiesi grūta, ja joprojām šad tad patīk rotaļu vilcieniņš, bet iedomu tēls Icikēriks kārdina ar nepārbaudītām dzīves atziņām.

Luga ir bērnu un jauniešu dramaturģijas konkursa “Sīpols” laureāte, to iestudē pats tās autors, jaunais režisors Klāvs Knuts Sukurs. Iestudējuma žanrs ir īpašs – “ķiķināma drāma jauniešiem pēc maģiskā reālisma šnites”.

Pusaudžu iedomu tēlu Icikēriku spēlē komiķis, improvizators Varis Klausītājs, abu jauniešu lomās iejutīsies aktieri Zane Aļļēna un Kristiāns Kareļins. Scenogrāfiju veidojis Artūrs Arnis, kostīmus Pamela Butāne.

Izrāde tiks spēlēta vēsturiskajā Eduarda Smiļģa mājas zālē, tā pārmetot tiltu starp vēsturiskajām teātra formām un iestudējumu modernam jaunietim. Izrādes papildu vērtība - īsa ekskursija pa Teātra muzeju īpaša gida pavadībā.

Nākamā izrāde notiks 14.decembrī plkst.19.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti