«Teātris TT» iestudē jaunas latviešu dramaturģes kriminālkomēdiju «Briksdāles ledājs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

2. augustā kinoteātrī "Bize" pirmizrādi piedzīvos jaunas latviešu dramaturģes kriminālkomēdijas pirmiestudējums, informēja "Teātra TT" pārstāvji.

"Šovasar atklājam jaunu autori – Mariku Puduli-Indāni, iestudējot viņas pirmo lugu "Briksdāles ledājs". Tā ir aizraujoša traģikomēdija, kas ir ļoti reta, taču gaidīta parādība Latvijas teātros, turklāt lugas stāsts balstās kriminālsižetā," iestudējumu raksturo tās režisors Lauris Gundars.

Izrādes anotācijā ieskicēts: "Pie Norvēģijā ieprecējušās Ievas atbrauc vecāki, lai aizņemtos naudu, tomēr patiesais viņu satikšanās iemesls bijis tikt vaļā no līķa. Un tas nebūt nav vienīgais noslēpums, kas nāk gaismā šai naktī… Izrādes vēstījums – dzīve var būt laimīga, tikai atbrīvojoties no priekšstatiem par pašu dzīvi."

Iestudējuma režisors ir Lauris Gundars, lomās – Sandija Dovgāne, Anna Putniņa un Marģers Eglinskis. "Briksdāles ledājs" tiks izrādīts īpašā laukumā – kinoteātrī "Bize", kas atbilst iestudējuma garam: tuvplānu spēlei, kas līdzinās kino.

"Teātris TT" kā sev raksturīgāko iezīmi izceļ Latvijas jaunākās dramaturģijas iestudējumus. Iepriekš teātrī iestudētas lugas: Justīnes Kļavas "Dāmas", Ansela Kaugera "Artis klusē, Alise klusē", Rūdolfa Minga "Minga rēgi", Laura Gundara "Antiņš" un "Latviešu kāzas".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti