Kultūras ziņas

Mākslas festivāls "Divi Jūliji" Gulbenē

Kultūras ziņas

Žanru daudzveidība Liepājas Mākslas forumā

Teātra festivāls Kuldīgā

«Teātris ir visur Kuldīgā!» – aizvadīts piektais skatuves mākslas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“Tie ir svētki dvēselei, lai cilvēki atpūšas un bauda.” Tā par piekto skatuves mākslas festivālu “Teātris ir visur Kuldīgā” saka tā organizatori. Lai arī šaurākā lokā un bez ārzemju viesiem, jubilejas pasākums no 25. līdz 27. septembrim priecēja daudzus kuldīdzniekus un attaisnoja savu nosaukumu – “Teātris ir visur”! 

Sākums visiem skatuves mākslas festivāla “Teātris ir visur Kuldīgā” pasākumiem vienāds – anketas aizpildīšana ar personas datiem un roku dezinfekcija, arī distances ievērošana. Lai arī koronavīruss ieviesa korekcijas piektās jubilejas festivāla plānotajā programmā, jo nevarēja ierasties mākslinieki no ārvalstīm, organizatori bija parūpējušies par piemērotu un lielisku programmu, kas šai reizē bija izkārtota trīs dienās. Jāteic, ka šis festivāls Kuldīgā ir kļuvis jau par iecienītu un gaidītu pasākumu rudenī.

“Katru gadu tā interese aug ne tikai no kuldīdzniekiem, bet arī pašiem māksliniekiem,” atzīmēja festivāla mākslinieciskā direktore Dana Bjorka.

Festivāla dalībnieki atzina, ka nācies programmas piemērot šā brīža situācijai.

Arī šai reizē skatītājiem bija iespēja redzēt gan jaunākos iestudējumus un īsfilmas, gan arī īpaši šai jubilejas reizei radītus pasākumus.

Dzimšanas dienas koncertā, kurš notika brīvā dabā, lai to varētu apmeklēt vairāk skatītāju, varēja baudīt dažādas mākslas izpausmes – iluzionistes Jeļenas Paļčevskas radītos brīnumus, Latvijas Nacionālās operas un baleta mākslinieku uzstāšanos, džezu un dziesmas no dažādām teātra izrādēm.

Kuldīdzniece Elīna Voika atzina, ka cenšas kādu no šī festivāla pasākumiem apmeklēt ik gadu, jo tā ir lieliska iespēja, ja profesionāls teātris ir tas, kurš atbrauc ciemos.

Ik gadu festivālā ir padomāts arī par labdarību un vākti līdzekļi kādai vajadzībai – šai reizē Kuldīgas bērnu un jauniešu centra muzikāli radošajai studijai “Mona” jaunu skatuves tērpu izveidei.

Festivāls notiek ar Kuldīgas novada pašvaldības atbalstu, bet tā organizators un idejas autors ir nodibinājums “Skatuves mākslas producentu fonds”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti