Teātrī «Dirty Deal Teatro» atklās «Traģisko pētījumu centru»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Teātrī Dirty Deal Teatro" 10.septembrī ar izstādes-izrādes "Lietas" pirmizrādi tiks atklāts "Traģisko pētījumu centrs".

Izstāde-izrāde "Lietas" ir "Traģisko pētījumu centra" atklāšanas projekts, kurā satiekas filozofs, režisore, mākslinieks, aktieri, miris dzejnieks, augi, kristāli, deviņi gliemeži un citas lietas. Projekts tapis, iedvesmojoties no ievērojamā franču dzejnieka un esejista Fransisa Ponža (1899-1988) darbiem.

Izstādes-izrādes "Lietas" radošajā komandā strādā filozofs Ainārs Kamoliņš, režisore Daiga Kažociņa, mākslinieks Kaspars Groševs, aktieri Klāvs Mellis un Uldis Sniķers.

Bet vēl pirms tam, 5.septembrī no plkst. 19 līdz vieniem naktī, mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" apmeklētājiem būs iespēja vērot un pašiem piedalīties performancē "Noslēpumi nāk gaismā". Tās laikā skatītāji varēs paviesoties vietās, kur nakts aizsegā nepazīstami cilvēki mēdz dalīties ar stāstiem - taksometrā un pie bāra letes, ielūkoties anonīmās dienasgrāmatās, kā arī paši uzticēt savu noslēpumu svešiniekam.

Performances "Noslēpumi nāk gaismā" autores ir  Marta Elīna Martinsone un Inga Gaile, par scenogrāfiju parūpēsies Ivars Veinbergs, bet par skaņu - Māris Butlers. "Svešinieku" lomās iejutīsies aktieri Reinis Boters, Dmitrijs Golasko, Daiga Kažociņa, Jānis Kronis, Marija Linarte, Āris Matesovičs un Ance Strazda.

Vēl septembrī "Dirty Deal Teatro" tiks spēlēta dramaturga Jāņa Joņeva un režisora Mārča Lāča melnā komēdija "Bārdas", Ingas Gailes un Martas Elīnas Martinsones iestudētais sieviešu tiesību varietē "Trauki" un Andra Kalnozola sirreālā biogrāfja "Benzīnvīrs", kā arī repertuāra "Šmulītis" izrādes bērniem - "Baltā grāmata" un "Mākoņi".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti