Kultūras ziņas

Islandes skaņas Liepājas "Lielajā Dzintarā"

Kultūras ziņas

Mūžībā devies režisors Kārlis Auškāps

Godina Latvijas Teātra Zelta fonda dalībniekus

Teātra Zelta fondā uzņems Solveigu Raju un Silviju Biteri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Teātra darbinieku savienība fondu izveidoja pirms 10 gadiem, un tajā uzņem skatuves māksliniekus, kas devuši īpašu ieguldījumu teātra nozarē. Fondā šobrīd ir 15 vecmeistari, un svētdien, 10.decembrī, viņiem piepulcēsies vēl divas mākslinieces – Nacionālās operas soliste Solveiga Raja un Latvijas Leļļu teātra aktrise Silvija Bitere.

Teātra Zelta fonda galvenā ideja ir atgādināt par mūsu izcilajiem vecmeistariem, dot iespēju viņiem satikties, pabūt sabiedrībā, arī iespēju robežās atbalstīt ar dāvanu kartēm aptiekā un citām dāvaniņām.

Fondā iekļauj māksliniekus, kas devuši lielu ieguldījumu teātra nozarē, šobrīd viņu ir 15, un viņu vidū – Elvīra Baldiņa, Gunārs Zemgals, Helga Dancberga, Gunārs Placēns, Velta Skurstene, Jānis Kubilis un vēl citi.

Šodien viņiem piepulcēsies arī Solveiga Raja un Silvija Bitere.

Fonda misija ir arī vienot dažādu Latvijas teātru māksliniekus, saka Teātra darbinieku savienības vadītāja Daiga Gaismiņa.

Teātra Zelta fondā uzņems Solveigu Raju un Silviju Biteri
00:00 / 01:27
Lejuplādēt
Aktrise Silvija Bitere Latvijas Leļļu teātrī aizvadījusi 50 darba gadus, nospēlējot vairāk nekā 100 lomu, viņa ir aktrise ar ļoti plašu ampluā, vienlīdz spēcīgi iedzīvinot gan lirisko, gan komisko varoņu lelles.

Uz izcilā liriskā soprāna Solveigas Rajas pleciem savukārt vairāk nekā 20 gadus bija Nacionālās operas repertuārs, viņa apbūra ar skaisto balss tembru, labām aktrises dotībām un pašatdevi.

Ziņu par uzņemšanu Teātra Zelta fondā Solveiga Raja uztver kā pagodinājumu – būt šajā pulciņā kopā ar lielajām teātra personībā.

Latvijas Teātra Zelta fonda dalībnieku godināšanas vakars notiks svētdien Nacionālajā operā, dalībnieki saņems aptieku dāvanu kartes, uztura bagātinātājus un vitamīnus un vēl citas dāvaniņas, kā arī iespēju visiem kopā noskatīties baleta iestudējumu „Riekstkodis”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti